Biscuiți cu mașina de tocat carne – va reuși fiecare!

Cei mai simpli biscuiți de casă făcuți cu ajutorul mașinii de tocat carne. Rețeta și tehnologia se potrivește tuturor celor, care nu prietenesc cu aluatul sfărâmicios. Adică, oricine poate pregăti acești biscuiți delicioși. Rețeta este simplă, ingredientele accesibile, iar rezultatul foarte aromat.

INGREDIENTE:

Pentru aluat (la temperatura camerei):

– 200 gr de unt (sau margarină cu procent înalt de grăsime, cel puțin 70%);

– 200 gr de zahăr fin sau zahăr pudră;

– 1 ou și 2 gălbenușuri;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 400-450 gr de făină rece (noi am folosit 440 gr);

– 1 linguriță rasă de praf de copt.

Pentru umplutură:

– magiun de mere.

MOD DE PREPARARE:

1. În untul moale, adăugați sare și mixați, până la omogenizare.

Sfat. Dacă folosiți margarină, nu adăugați sare.

2. Adunați untul de pe margini, adăugați zahărul, zahăr vanilat și continuați să amestecați cu mixerul la viteză medie, până la omogenizare.

3. Adăugați oul și gălbenușurile pe rând, amestecând foarte bine după fiecare, până se încorporează complet. După care, măriți puțin viteza mixerului și bateți compoziția, până se dizolvă complet zahărul.

4. Combinați făina cu praf de copt, transferați cea mai mare parte în vasul cu unt și amestecați cu lingura de lemn, ca să nu încălziți untul cu mâinile, până aluatul se adună într-o bilă.

5. Repartizați făina rămasă pe suprafața de lucru, adăugați aluatul deasupra și îl frământați, încorporând treptat făina.

Sfat. Luați cantitatea minimă de făină, pentru ca praful de copt să se încorporeze complet în aluat. Apoi, treptat, puteți să mai adăugați, dacă va fi nevoie. Făina trebuie să fie rece, deoarece acest aluat trebuie frământat dens, astfel, în cazul unei frământări mai îndelungate, făina nu va permite untului să se încălzească. Aluatul rămâne uscat și mat, nu lucește de la grăsime.

6. Dacă aluatul e moale, mai adăugați pe suprafața de lucru 50 gr de făină și continuați să frământați aluatul, încorporând treptat făina (posibil să nu aveți nevoie de toată). Aluatul dens va trece mai ușor prin mașina de tocat și veți putea oferi biscuiților forma dorită.

7. Modelați un șnur, ajutându-vă cu puțină făină, și îl tăiați în 7 bucăți, 1 mai mare, ca să iasă mai bine din mașina de tocat, și 6 de aceeași mărime.

8. Presărați o farfurie și aluatul cu puțină făină, îl acoperiți cu o pungă de plastic și îl dați la frigider pentru 30 de minute.

9. Montați mașina de tocat cu cea mai mare sită, îndepărtând cuțitul. Tapetați tava cu hârtie de copt siliconată (sau hârtie de copt simplă unsă bine cu unt moale).

10. Porniți mașina de tocat la viteză medie (4 din 6), adăugați bucata mai mare de aluat și formați cilindre de aceeași mărime, ridicând puțin cu mâna (lungimea o alegeți după plac).

11. Formați baza biscuiților din 4 cilindre, apoi 2 borduri – trebuie să obțineți niște bărcuțe.

Sfat. Capetele le tăiați, să nu se ardă. Biscuiții pot fi de orice formă doriți.

12. Amestecați magiunul, îl transferați în poșul cu dui sau o pungă de plastic cu vârful tăiat și umpleți bărcuțele.

13. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru 12 minute, încălzire sus-jos, fără convecție.

Sfat. Imediat după coacere biscuiții sunt moi, apoi se întăresc, deci nu-i coaceți foarte mult, doar cât să se rumenească.

14. Lăsați biscuiții să se răcească, apoi îi presărați cu zahăr pudră.

Biscuiții sunt delicioși și devin tot mai buni pe zi ce trece. Ei devin mai aromați și crocanți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!