Biscuiți preferați stratificați – pregătiți-i să vă convingeți că sunt cu adevărat foarte gustoși!

Biscuiți stratificați. Biscuiți moi, delicați și foarte gustoși. Necătând la faptul că se pregătesc din aluat dospit, procesul nu este deloc complicat, doar întinderea aluatului vă va lua puțin mai mult timp. A doua zi biscuiții devin și mai gustoși. Îi punteți combina cu ceai sau cafea, însă cu lapte sunt deosebit de buni.

INGREDIENTE:

Pentru maia:

25 gr de drojdie proaspătă sau 10 gr de drojdie uscată;

-2 linguri de zahăr;

-50 ml de apă caldă.

Pentru aluat:

-1 ou;

-1 praf de sare;

-150 gr de unt;

-350-400 gr de făină;

-2 gr de vanilie;

-150 gr de zahăr pentru presărare.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un vas, amestecați drojdia cu apă caldă și zahăr. Lăsați compoziția pentru 15 minute.

2.Combinați și amestecați până la omogenizare oul, sarea și untul moale.

3.Adăugați maiaua și încorporați făina cernută în câteva reprize. Amestecați aluatul cu spatula, apoi frământați-l cu mâinile. Opțional, puteți adăuga vanilie.

Sfat. Se știe că aluatului îi place căldura mâinilor, nu economisiți timp pentru frământarea lui, iar la sfârșit vă va mulțumi.

4.Trebuie să obțineți un aluat foarte moale și elastic. Ungeți un vas adânc cu ulei, așezați în el aluatul, îl acoperiți cu un prosop și îl dați la loc cald pentru 1 oră. Puteți pune vasul cu aluat într-o cratiță cu apă caldă, astfel va crește mai repede și mai bine.

5.Transferați aluatul pe blatul de lucru înfăinat, îl lucrați puțin și întindeți un blat, pe care îl presărați cu zahăr.

6.Apoi îndoiți aluatul, îl întindeți și îl presărați din nou cu zahăr. Repetați procedura de 5 ori.

7.Apoi tăiați aluatul presărat cu zahăr în pătrate sau romburi de aceeași mărime sau mărimi diferite.

8.Așezați biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt și îi coaceți la cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 15-20 de minute, până se rumenesc. Nu ungeți tava cu nimic, aluatul conține o cantitate suficientă de unt.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!