Biscuiți sfărâmicioși – o rețetă populară, care a fost transmisă de multe mame fiicelor lor!

Punctul forte al acestui tip de prăjituri este numărul de straturi zaharisite din care constau. Asta este ceea ce le face să fie deosebit de gustoase! Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

– 50 ml de lapte;

– 150 g de unt;

– 1,5 lingurițe de drojdie uscată;

– 200 g de zahăr tos;

– 1 ou;

– 1 praf de sare;

– 1 praf de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-un bol adânc. Adăugați 50 g de zahăr tos, drojdia uscată, zahărul vanilat, sarea, oul și untul topit. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Adăugați făina de grâu. Frământați aluatul, până la omogenizare. Transferați-l într-o pungă de plastic și dați-l la congelator pentru 10 minute.

3. Presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți aluatul pe ea într-o foaie subțire. Presărați o jumătate cu zahăr și pliați-o în două. Mai treceți cu sucitorul peste ea.

4. Presărați din nou o jumătate de aluat cu zahăr și aduceți cea de-a doua parte deasupra. Mai treceți cu sucitorul peste el. Repetați aceste proceduri, până când aluatul va căpăta o formă de pătrat.

5. Întindeți aluatul cu ajutorul sucitorului. Presărați-l cu zahărul rămas. Apoi tăiați-l în pătrate de dimensiuni egale.

6. Așezați bucățile de aluat pe o tavă de copt. Introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C, și coaceți prăjiturile timp de 20-25 minute.

7. Biscuiții rumeni, crocanți și delicioși sunt gata!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New