Biscuiții aceștia sunt foarte gustoși! Sunt atât de fragezi, încât îi pot coace în fiecare zi!

Biscuiți fragezi pe bază de aluat sfărâmicios. Acest aluat a devenit o revelație pentru mine. El combină toate calitățile aluatului de drojdie, cu moliciunea și pufoșenia sa, și ale aluatului sfărâmicios, cu frăgezimea și textura sa crocantă. Biscuiții ies foarte buni. Încercați să-i pregătiți și dvs.

INGREDIENTE:

– 250 g de unt;

– 80 g de zahăr tos;

– 1 pachețel de zahăr vanilat;

– 3 ouă;

– 1 pachețel de drojdie uscată (7g) sau crudă (20 g);

– 80 ml de apă;

– 500-550 g de făină;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, activați drojdia. Turnați apa fierbinte într-un recipient potrivit, adăugați drojdia și o linguriță de zahăr și amestecați. Lăsați-o să stea pe masă timp de 5-10 minute.

2. Într-un bol separat, încorporați untul de temperatura camerei cu zahărul tos și cel vanilat. După aceasta, începeți să adăugați câte un ou și să amestecați foarte bine cu mixerul.

3. După aceasta, adăugați sarea și compoziția de drojdie. Amestecați. Apoi adăugați treptat făina cernută din timp. Mai întâi amestecați aluatul în bol, apoi transferați-l pe masă și frământați-l cu mâinile, până când va deveni moale și nelipicios.

4. Întindeți bila de aluat, cu ajutorul sucitorului, într-un blat cu o grosime de aproximativ 15 mm. Presărați suprafața acestuia cu zahăr tos.

5. Mai treceți cu sucitorul peste el încă puțin, apoi tăiați aluatul în formă de dreptunghiuri porționate.

6. Transferați viitorii biscuiți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-i să se „odihnească” timp de 15-20 de minute. După aceasta coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 15 minute.

7. Scoateți prăjiturile obținute din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New