Biscuiții fragezi „Triunghiurile cu zahăr” — o rețetă simplă și rapidă!

Cei mai simpli și mai rapizi biscuiți — se prepară în doar 20 minute (cu tot cu coacere)! Aluatul lor este potrivit și pentru pregătirea mini tartelor cu umpluturi sărate.

INGREDIENTE:

-330-350 g de făină;

-o linguriță de praf de copt;

-½ linguriță de sare;

-2 lingurițe cu vârf de zahăr (în aluat) + 2-2.5 linguri de zahăr (pentru presărarea biscuiților);

-un ou mare (60 g);

-100 g de unt;

-100 g de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1.Preîncălziți cuptorul până la 200°C.

2.Puneți făina cernută într-un bol adânc. Adăugați sarea, praful de copt și zahărul (dacă doriți, puteți să nu adăugați deloc zahăr în aluat sau să-i reduceți cantitatea până la o linguriță). Amestecați.

3.Adăugați untul rece, tăiat în cubulețe sau dat prin răzătoare. Amestecați totul cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.

4.Adăugați smântâna fermentată și oul (dacă veți folosi un ou mai mic, s-ar putea să aveți nevoie de mai puțină făină — cu 20-30 g). Frământați aluatul. El trebuie să fie moale și ușor lipicios.

5.Puneți aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu făină. Întindeți-l cu sucitorul într-un blat cu grosimea de aproximativ 1.5-2 cm și presărați-l cu zahăr.

6.Apoi întindeți încă puțin blatul (până la grosimea de 1 cm), presând zahărul de pe suprafața lui.

7.Folosind un cuțit zimțat, tăiați blatul în fâșii groase, după care divizați-le în triunghiuri relativ egale. Dacă doriți, puteți să oferiți biscuiților alte forme: romburi, pătrățele etc.

8.Așezați biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-i timp de 11-12 minute.

9.Transferați-i pe grătar și lăsați-i să se răcească.

10.Serviți biscuiții cu ceai, cafea, lapte sau cacao.

Ei au o textură interesantă: moale și, în același timp, crocantă. Sunt moderat de dulci (de principiu, dulceața lor este asigurată de zahărul de pe suprafața lor) și chiar ușor sărați: echilibrul dintre zahăr și sare este ideal.

Puteți să lăsați aluatul la frigider pentru câteva zile sau să-l congelați pentru utilizarea ulterioară. Pregătiți neapărat acești biscuiți minunați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!