Blugi vechi, resturi de fire de tricotat și puțină creativitate. Un rezultat nemaipomenit de interesant și de practic!

Covorașul cu aspect interesant și foarte practic se realizează ușor din fire potrivite și o pereche de blugi vechi. Tehnica este deosebit de simplă. Însușind-o, puteți face diverse elemente pentru un decor mai puțin obișnuit: începând cu șervețele până la panouri de perete.

După realizarea șablonului unei petale, tăiați numărul necesar de piese. Puteți grăbi procesul, pliind țesătura în jumătate.

Pe o bucată de material, care va fi baza covorașului, desenați un cerc, apoi aranjați petalele și fixați-le cu ajutorul adezivului fierbinte. Petalele trebuie să fie ușor suprapuse. Ultima petală o așezați sub prima, ca să nu stricați desenul. Pentru comoditate, tăiați excesul de material.

Fixați suplimentar fiecare petală. Pentru aceasta, păstrând puțin spațiu de la margine, coaseți un lanț în jurul petalelor. Începeți să coaseți de la mijloc și terminați în locul unde petala se unește cu cea vecină.

După ce tiviți toate petalele, tăiați pânza în jurul conturului exterior al florii obținute.

Bobinați 15-20 de straturi de fir în jurul unui carton gros. Apoi scoateți atent înfășurarea.

Începeți să faceți mici pompoane. Lăsați spațiu liber de la margine, cât un deget, și legați strâns firul scos de pe carton.

Continuați să legați la distanțe egale. Acum firele seamănă cu o cosiță formată din boabe.

Tăiați cosița în centrul boabelor și obțineți pompoane, pe care nu vă rămâne decât să le faceți pufoase.

Ultima etapă – crearea mijlocului. Lipiți pompoanele în formă de cerc, așezându-le foarte aproape unul de altul. Direcția: de la baza petalelor spre mijloc.

Mult spor!