Botoși tricotați cu baretă fără cusătură pe talpă pentru 6-8 luni!

Ușor de lucrat, comozi și călduroși, care pot fi adptați pentru orice vârstă!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-fire de tricotat de 2 culori;

-andrele circulare;

-andrele;

-o foarfecă;

-2 nasturi.

PAȘII DE URMAT:

Montați 9 ochiuri pe ambele andrele prin metoda clasică. Lucrați 26 de rânduri cu ochiuri pe față. Cu o croșetă uniți 2 capete, apucând buclele din partea opusă și lucrându-le pe croșetă. Apoi transferați ochiurile de pe croșetă pe andreaua dreaptă.

Rând 1 – primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 2 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 2 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

Rând 2 – primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, jeteul lucrat prin peretele din spate, 2 ochiuri pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din față, 1 ochi pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din față, 2 ochiuri pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din spate, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

Rând 3 – primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 3 ochiuri pe față, 1 jeteu, 3 ochiuri pe față, 1 jeteu, 3 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

Notă: Rândurile impare -sunt rânduri cu ochiuri pe față. Rândurile pare – sunt rândurile cu ochiuri pe dos.

Rând 4 – lucrați ca rândul 2.

Rândul 5 și celelalte rânduri impare adăugați câte 4 jeteuri.

Penultimul rând – primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 12 ochiuri pe față, 1 jeteu, 21 ochiuri pe față, 1 jeteu, 12 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

Ultimul rând – primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din spate, 12 ochiuri pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din față, 21 ochi pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din față, 12 ochiuri pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din spate, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

Trebuie să obțineți 53 de ochiuri pe andrele. Acum lucrați talpa.

Rând 1 – primul ochi nu se lucrează, 21 ochiuri pe față, plasați un marcator și apoi lucrați 9 ochiuri pe față; următoarele 2 ochiuri împreună pe față, întoarceți lucrul. Continuați primul ochi nu se lucrează, 9 ochiuri pe față până la marcator, 2 ochiuri împreună pe față, întoarceți lucrarea. În acest mod lucrați până ajungeți la ultimele 11 ochiuri pe andrele.

Acum lucrați partea din spate, adică călcâiul. Schimbați culoarea firului și faceți un ochi pe față. Lucrați rândul cu ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

Rând 2 – primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, ridicați 1 ochi de margine și îl lucrați. Lucrați în acest mod până veți ridica și veți lucra toate ochiurile de pe ambele margini.

În continuare lucrați bareta – montați 16 ochiuri pe o andrea. Lucrați 6 rânduri cu ochiuri pe față.

Pentru gaura pentru nasture lucrați în felul următor: primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri pe față, 1 jeteu, 2 ochiuri împreună pe față, celelalte ochiuri le lucrați pe față până la capătul rândului.

Rând 2 – primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, jeteul îl lucrați prin peretele din față și celelalte ochiuri la fel le lucrați pe față până la capătul rândului.

În total trebuie să obțineți 15 rânduri lucrate cu fir alb.

Închideți ochiurile și tăiați firul. Introduceți bareta prin partea din față și coaseți un nasture decorativ.

Mult spor!

New