Brânză de casă. Nu o mai cumpărați, ci preparați-o singuri! O rețetă simplă și rapidă!

O rețetă simplă și rapidă, care vă va ajuta să pregătiți brânză moale, fină, cremoasă și gustoasă! Puteți să o serviți la micul dejun cu pâine prăjită sau miere, cu ceai sau cafea. Gustul ei nici nu poate fi comparat cu cel al brânzeturilor din comerț. Puteți să adăugați sare, condimente, verdețuri sau alte adaosuri în ea, ajustându-le cantitățile după preferințele voastre.

INGREDIENTE:

-1 litru de lapte;

-200 g de smântână fermentată;

-2 ouă;

-o linguriță de sare;

-mărar — după gust;

-usturoi — după gust;

-piper negru măcinat — după gust.

Din aceste ingrediente veți obține aproximativ 400 g de brânză.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle și smântâna fermentată până la omogenizare, folosind telul.

2.Turnați laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugați sarea și compoziția de ouă și smântână, amestecând continuu.

3.Puneți cratița pe foc moderat și încălziți-i conținutul până când va deveni foarte fierbinte și granulele de brânză se vor separa de zer. Nu trebuie să-l aduceți până la punctul de fierbere și să-l clocotiți!

4.Transferați brânza într-o strecurătoare tapetată cu 2 straturi de tifon. Presați-o bine cu spatula, ca să separe cât mai bine de zer.

5.Dacă vreți să pregătiți brânza cu adaosuri, transferați-o într-un bol și amestecați-o cu acestea. Noi am adăugați usturoi mărunțit, mărar tocat mărunt și piper negru măcinat în ea. Dar puteți să folosiți orice adaosuri și mirodenii: dulci, sărate sau picante.

6.Transferați înapoi brânza în tifon și puneți-o într-o formă de plastic, găurită pe alocuri, ca să permită scurgerea zerului. Puneți forma de plastic într-un alt vas potrivit, astfel încât ea să rămână ușor suspendată: zerul trebuie să se adune sub formă. Așezați o greutate pe suprafața brânzei și dați-o la frigider pentru câteva ore.

7.Apoi scoateți-o din formă.

8.Feliați și serviți brânza cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New