Brânzoaice cu griș și vanilie!

Sunt incredibil de fine, suculente și delicioase! Pur și simplu se topesc în gură! De asemenea, se prepară ușor, își mențin bine forma și conțin multă, multă brânză dulce de vaci.

INGREDIENTE:

-900 g de brânză dulce de vaci;

-4-6 linguri de zahăr (ajustați cantitatea necesară, în funcție de acreala brânzei);

-un ou;

-vanilie — după gust;

-75 g de griș (cantitatea respectivă poate varia, în funcție de umiditatea brânzei);

-puțină făină — pentru modelat;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Brânza dulce de vaci trebuie să fie uscată și să aibă un conținut mare de grăsime (minim 10%). Ca să scurgeți zerul excesiv din brânză, puneți-o într-o bucată dublă de tifon și stoarceți-o foarte bine. Acesta este secretul preparării brânzoaicelor ideale!

2.Puneți brânza uscată, oul, vanilia, zahărul și grișul într-un bol adânc. Amestecați. Compoziția obținută trebuie să fie destul de uscată și să-și mențină bine forma.

Dacă compoziția dumneavoastră pare lichidă și nu reușiți să o modelați cu mâinile, aveți două variante: fie să o stoarceți cu ajutorul tifonului, fie să mai adăugați griș. Dar trebuie să știți: cu cât veți adăuga mai mult griș, cu atât brânzoaicele vor fi mai tari.

3.Lăsați compoziția să se odihnească timp de 15-20 minute la temperatura camerei, pentru ca grișul să se umfle.

4.Apoi luați o parte din ea și modelați-o sub formă de baton. Dacă doriți ca brânzoaicele să fie înalte și frumoase, modelați un baton mai gros. Realizați acest pas pe o foaie de silicon sau pe masa presărată cu făină.

5.Tăiați batonul în bucățele cu greutatea de aproximativ 50 g.

6.Puneți fiecare brânzoaică pe suprafața de lucru, presărată cu puțină făină, așezându-o pe o față secționată. Presărați un cuțit mare cu făină și orientați-l cu partea bontă în jos. Apoi rotiți brânzoaica între cuțit și mână, ca să-i oferiți o formă rotunjită și îngrijită. Neteziți-i fața superioară cu cuțitul.

7.Puneți brânzoaicele pe un tocător și dați-le la congelator pentru 5-7 minute, cât suprafața lor să înghețe puțin.

8.Apoi așezați-le pe tigaia, în care ați încălzit o cantitate mică de ulei. Prăjiți-le pe foc mic, pe ambele părți, până se vor rumeni.

9.Serviți-le după cum vă place. Noi le-am presărat puțin cu zahăr pudră și le-am savurat cu căpșuni proaspete și smântână fermentată.

Puteți să congelați o parte din brânzoaicele crude și să le prăjiți ulterior. În acest caz așezați-le pe tigaia încălzită (nu încinsă), fără să le dezghețați în prealabil: astfel ele nu se vor arde, ci vor avea timp să se decongeleze și să se prăjească.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!