Brioșe mici cu cașcaval: un mic dejun delicios sau o gustare sărată pentru toți!

Brioșele-aperitiv cu cașcaval și verdeață reprezintă un mic dejun formidabil, o gustare minunată, pe care o puteți lua la serviciu sau la picnic și o alternativă interesantă pentru pâine (le puteți servi cu supă). Gustul acestor brioșe seamănă puțin cu cel al chiflelor cu cașcaval și usturoi, doar că sunt preparate fără drojdie.

Aluatul frumos, elastic și poros se obține datorită unei tehnici deosebite de preparare: inițial se combină ingredientele uscate, după care se adaugă cele lichide. În același timp este absolut interzisă baterea aluatului cu mixerul sau blenderul: trebuie să folosiți exclusiv furculița, ca să mențineți consistența lui corectă. Urmați instrucțiunile noastre și veți obține o gustare extraordinară!

INGREDIENTE:

-250 g de făină;

-170 ml de lapte;

-2 ouă;

-70 g de unt;

-100 g de cașcaval tare;

-½ linguriță de zahăr;

-½ linguriță de sare;

-2 lingurițe de praf de copt;

-20 g de mărar;

-2 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți ingredientele uscate: amestecați făina cernută, sarea, zahărul, praful de copt și cașcavalul tăiat în cubulețe.

2.Pregătiți ingredientele lichide: topiți untul pe bain-marie. Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi, mărarul mărunțit, ouăle și laptele în el. Amestecați până la omogenizare.

3.Turnați compoziția lichidă în ingredientele uscate și amestecați cu furculița. Pentru ca brioșele să fie pufoase, dar dense în același timp, amestecați aluatul până când făina se va umezi: aluatul nu trebuie să fie omogen, ci să conțină și puține cocoloașe.

4.Dacă folosiți forme metalice pentru brioșe, ungeți-le în prealabil cu unt. Formele de silicon și cele de hârtie pot fi folosite ca atare. Transferați aluatul în formele pregătite, astfel încât să umpleți 2/3 din volumul fiecăreia.

5.Coaceți brioșele timp de 20-30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Timpul de coacere depinde de mărimea brioșelor. De aceea, verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

Aluatul pentru aceste brioșe se coace excelent nu numai în forme mici, ci și într-una mare și dreptunghiulară pentru chec sau pâine. Puteți să înlocuiți cașcavalul din compoziția lui cu bucățele de șuncă, salam sau bacon. Aceste pâinici sunt minunate în combinație cu supele cremă — pur și simplu fantastice! Aceste brioșe simple și delicioase nu devin niciodată plictisitoare și sunt potrivite chiar și pentru mesele festive. De acum în pușculița dumneavoastră cu rețete a mai apărut un deliciu universal. Distribuiți neapărat acest articol prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!