Budincă cu brânză și stafide. Mai bună decât înghețata!

INGREDIENTE:
-500 g de brânză dulce de vaci;

-5 ouă;

-50 g de unt sau margarină/unt;

-stafide — după gust;

-coaja unei lămâi;

-o lingură cu vârf de griș;

-100 g de zahăr;

-50 g de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile de gălbenușuri.

2.Bateți gălbenușurile și 50 g de zahăr cu mixerul.

3.Adăugați untul moale, stafidele, coaja de lămâie, grișul și amestecați.

4.Adăugați brânza și iarăși bateți cu mixerul. Cu cât brânza va fi mai fin granulată, cu atât budinca va fi mai gingașă. 5.Dacă veți folosi brânză de casă, o puteți trece prin mașina de tocat carne sau pasa cu blenderul.

6.Bateți albușurile până se vor transforma într-o spumă tare, adăugând treptat zahărul. Combinați-le cu compoziția obținută anterior, amestecând de jos în sus cu o lingură sau spatulă de lemn. Dar, dacă nu aveți răbdare, puteți utiliza mixerul la viteză mică, la care veți atașa paletele (în niciun caz telurile). Astfel bulele din spuma de albușuri se vor menține în cantitate maximă și vor transforma compoziția de brânză într-o capodoperă culinară.

7.Turnați aluatul obținut într-o tavă unsă cu unt și presărată cu griș, ungându-i suprafața cu smântână. În dependență de calitatea brânzei, consistența aluatului pentru budincă poate varia. Dacă acesta este destul de gros, puteți întinde smântâna pe suprafața lui cu ajutorul unei linguri. Sau puteți desena un oarecare model, folosind un pos cu dui.

8.Coaceți budinca la 160ºC până se va rumeni. Luați în considerare faptul că ea își va mări mult volumul în timpul coacerii. De aceea, utilizați o tavă adâncă.

9.Dacă aveți o familie numeroasă, vă recomand să dublați cantitatea ingredientelor. Este foarte delicioasă! Merită să o încercați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!