Ca să obțineți o recoltă impresionantă, plantați roșiile în februarie prin această metodă! Nu m-a dezamăgit niciodată!

Astăzi vom analiza câteva aspecte foarte importante în ceea ce ține de semănarea semințelor de roșii în luna februarie, în scopul obținerii unei recolte timpurii și bogate. Vă vom relata pașii pe care noi îi urmăm cu strictețe în acest proces și care ne-au asigurat ani buni cu răsaduri puternice și roșii frumoase și gustoase.

Solul

Să începem cu solul, care este o parte foarte importantă a plantării, pe care mulți oameni pur și simplu o ignoră, semănând semințele în sol cumpărat din comerț. Se poate face și așa, desigur. Însă un grădinar care ține mult la ceea ce face, mai întâi va dezinfecta și îmbunătăți calitatea solului, pentru a reduce la minimum riscul de a pierde răsadurile în viitor.

Din câte știți, răsadurile de tomate nu agreează solul argilos, prea acid, gunoiul proaspăt de grajd sau plantarea supraaglomerată, așa că încercați să evitați aceste lucruri.

Aciditatea solului

Dacă solul de sub răsaduri va fi prea acid sau dimpotrivă, alcalin, atunci nu vă așteptați la răsaduri sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că rădăcinile nu vor fi capabile să absoarbă pe deplin elementele nutritive.

Aciditatea cea mai ideală pentru răsadurile de roșii este de 6 pH, dar și în solul cu indicatori de la 5,5 până la 6,5 pH roșiile se pot simți bine. Însă, de îndată ce indicatorii se abat de la normă, începe apariția bolilor.

Prin urmare, înainte de plantare, cel mai bine este să aflați aciditatea solului dvs. Dacă este prea acid, atunci amestecați-l cu făină de dolomit, iar dacă este prea alcalin – stropiți solul cu apă și oțet.

Ce mai puteți adăuga în sol?

Experiența pe care o deținem noi în această activitate constă în întregime din încercări și greșeli, așa că știm că răsadurile de roșii de casă apreciază foarte mult prezența în sol a: turbei, humusului, nisipului cernut, cojilor de ouă măcinate, cojilor măcinate de ceapă etc. Și aceasta nu este o listă completă, dar prezența a cel puțin câtorva componente în amestecul de sol, va asigura obținerea unor fire puternice și viguroase de răsaduri.

Cum îl vom amesteca noi în anul acesta?

La fiecare kilogram de sol, noi vom adăuga câte 1 lingură de coji de ouă măcinate, bokashi și coji de ceapă măcinate, 3 linguri de nisip și o jumătate de lingură de pulbere de diatomit. De asemenea, în fiecare gaură vom adăuga câte un pic de micoriză.

Pregătirea semințelor

Știm că, înainte de plantare, mulți grădinari nu înmoaie sau tratează semințele în nimic, dar noi credem că este mai bine să ne asigurăm și să le dezinfectăm cu permanganat de potasiu sau cu clorhexidină și să le lăsăm la înmuiat timp de 30 de minute. Iar după aceasta, le lăsăm la înmuiat timp de 5-6 ore într-un stimulator de creștere.

Semănarea

Semințele pot fi semănate într-un recipient comun sau în ghivece individuale – depinde de decizia dvs. Și asta nu va influența deloc starea răsadurilor sau roada pe care o vor da. Iar în ceea ce ține de udare, în loc să le udați abundent, vă recomandăm mai bine să folosiți un pulverizator. Prin această metodă, apa nu va întări pământul, așa că rădăcinile fragile vor putea crește mai ușor.

Semințele se plantează la o adâncime de 1 cm, cu o distanță de cel puțin 3 cm între ele. Recipientele în care au fost plantate se înfășoară în folie alimentară, pentru a obține efectul de seră și se pun într-un loc călduros, cu o temperatură de 24-26 °C. Firele de răsad vor începe să apară peste aproximativ 5-7 zile, cel mult 15 zile. Pe măsură ce răsadurile cresc, este necesară scăderea temperaturii la 21-23 °C, pentru ca plantele să nu se întindă.

Acestea au fost toți pașii pe care noi îi urmăm în fiecare an la semănarea semințelor de roșii. Sperăm că ați aflat ceva nou pentru dvs.

Spor la grădinărit!