Căciulă croșetată foarte frumos, fără calcule complicate de ochiuri. Este potrivită și pentru începători!

Căciulă călduroasă pentru iarnă, croșetată în cel mult o oră. Ornamentul este simplu, așa că va fi chiar și pe înțelesul începătorilor. Să trecem la treabă!

Model realizat pentru mărimea 57-5 cm din contul elasticității.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fir dublu de tricotat;

– croșetă (5 mm);

– 1 marcator;

– ac cu urechea mare.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

PAȘI DE URMAT:

1. Pentru început, realizați un lănțișor format dintr-un număr par de ochiuri libere, lungimea căruia trebuie să fie egală cu 26 cm. După aceasta, numărați 6 ochiuri de la capătul lucrării și aplicați marcatorul în el.

2. Luați 1 jeteu pe croșetă și croșetați câte 1 semi picioruș cu 1 jeteu în fiecare buclă de rând, până la marcator. 6 ochiuri de legătură. 1 ochi liber de ridicare.

3. Întoarceți lucrarea. 6 ochiuri de legătură (prin peretele din spate).

*Acum, săriți peste 1 ochi, introduceți croșeta în cel de-al 2-lea, scoateți firul prin el și croșetați 1 picioruș fără jeteu. Luați 1 jeteu, întoarceți-vă în ochiul sărit și scoateți firul prin el, luați din nou 1 jeteu pe croșetă și scoateți firul prin același ochi, repetați procedura încă o dată (de 3 ori în total). Aveți 6 bucle pe croșetă – treceți firul de lucru prin toate odată*. În final, trebuie să rămâneți cu un ochi (de margine) – croșetați-l cu 1 picioruș fără jeteu. 1 ochi liber de ridicare, întoarceți lucrarea.

4. Croșetați tot rândul (până la marcator) cu semi piciorușe cu 1 jeteu. 6 ochiuri de legătură (prin peretele din spate).

5. Repetați pașii 2-4, până când veți obține înălțimea dorită.

6. Pliați lucrarea în jumătate (cu dosul orientat spre exterior) și croșetați marginile acesteia împreună: pentru aceasta, introduceți croșeta în peretele din spate a primei laturi și în ochiul marginal din latura opusă și scoateți firul de lucru prin ele.

7. După aceasta, cu ajutorul unui ac cu urechea mare, însăilați toate ochiurile din vârful căciulii și strângeți-le împreună. Fixați firul și ascundeți-l printre rânduri. Întoarceți căciula pe față.

8. Căciula este gata! Purtați-o cu plăcere!

Spor la treabă!

New