Căciulă cu elastic – instrucțiune pas cu pas!

Căciula se realizează simplu și rapid. Am tricotat un model pentru circumferința 56 cm, înălțimea căciulii – 23 cm, lățimea reverului – 9 cm. 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-fir de tricotat 100 gr/80 m (51% acril, 49% lână); 

-andrele circulare nr.10. 

PAȘI DE URMAT: 

1.Montați 52 de ochiuri + 1 ochi (pentru a uni lucrarea în cerc) pe andrele. Numărul de ochiuri ales trebuie să fie divizibil la 4, pentru că raportul ornamentului este 4 ochiuri. 

2. Treceți primul ochi de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă, apoi treceți ultimul ochi de pe andreaua dreaptă peste ochiul de pe andreaua stângă, îl scoateți de pe andrea și trageți bine firul. 

3. Lucrați 2 ochiuri pe față pe peretele din față, 2 ochiuri pe dos pe peretele din spate, repetați până la finalul rândului. 

4. Continuați, până obțineți înălțimea de 40 de rânduri. 

5. Începeți scăderile. Rând 1. Lucrați 2 ochiuri pe față pe peretele din față, întoarceți următoarele 2 ochiuri în poziția lor naturală și le lucrați împreună pe dos pe peretele din față. Continuați până la finalul rândului. 

6. Rând 2-4. Lucrați 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos și repetați, până la finalul rândurilor. 

7. Rând 5. Lucrați primele 2 ochiuri împreună pe față pe peretele din față, 1 ochi pe dos și repetați până la finalul rândului. Pe andrele trebuie să vă rămână 26 de ochiuri. 

8. Rând 6. Lucrați primul ochi pe față, următoarele 2 ochiuri (1 pe față, 1 pe dos) le lucrați împreună pe față pe peretele din față, apoi următoarele 2 ochiuri (1 pe față, 1 pe dos) le lucrați, la fel, împreună pe față pe peretele din față. Continuați, până la finalul rândului. 

9. La sfârșit, rămâne 1 ochi pe dos și 1 ochi pe față (cel lucrat la începutul rândului). Le lucrați împreună pe față pe peretele din față. Pe andrele rămân 13 ochiuri. 

10. Tăiați bine firul, strângeți ochiurile cât puteți de tare și ascundeți firele în interior. 

Căciulă simplă, drăguță și foarte călduroasă! 

Mult spor!