Căciulă din cosițe foarte reliefate și elastice! Se tricotează simplu și ușor cu 2 andrele!

Tricotăm o căciulă neobișnuită, elastică și frumoasă. Ornamentul acesteia se bazează pe un elastic reliefat și voluminos, care va capta atenția tuturor! De asemenea, putem spune că această căciulă este atât de frumoasă, încât chiar o veți putea dărui persoanelor dragi. O să fie pe placul tuturor!

AVEȚI NEVOIE DE:

– fir dublu de tricotat (Vita Brilliant, 45% lână, 55% acril, 100 g/380 m);

Notă: Pentru căciula noastră, de mărimea 54-58, tricotată cu Vita Brilliant în fir dublu, am avut nevoie de aproximativ 130 g de fire. Aceasta are o înălțime de aproximativ 22 cm.

– andrele circulare (40 cm) de 3 mm;

– un marcator;

– 1 andrea suplimentară;

– 1 croșetă sau un ac cu ureche mare.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Raportul ornamentului constă din 24 ochiuri: adică din două 2 fâșii a câte 12 ochiuri fiecare. Pentru căciulă se montează 4 raporturi (96 ochiuri).

PAȘI DE URMAT:

1. După ce ați montat 96 ochiuri pe andrea, încheiați cercul prin încrucișarea ochiurilor marginale. Plasați marcatorul. *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*.

2. Tricotați încă 2 rânduri de elastic 1×1.

3. *Introduceți andreaua în ochiul pe față aflat cu un rând mai jos și realizați în el 1 ochi pe față. 1 ochi pe dos*.

4. *1 ochi pe față. Introduceți andreaua în ochiul pe dos aflat cu un rând mai jos și realizați în el 1 ochi pe dos*.

5. Repetați pașii 3 și 4 de încă 2 ori.

6. *Transferați primele 6 ochiuri pe andreaua suplimentară și lăsați-o în fața lucrului. 6 ochiuri de elastic conform raportului, apoi întoarceți-vă la ochiurile de pe andreaua suplimentară și tricotați-le și pe ele conform raportului. Tricotați încă 12 ochiuri de elastic conform raportului*.

7. Tricotați încă 9 rânduri de elastic conform raportului.

8. *12 ochiuri de elastic conform raportului. Transferați următoarele 6 ochiuri pe andreaua suplimentară și lăsați-o în spatele lucrului. 6 ochiuri de elastic conform raportului, apoi întoarceți-vă la ochiurile de pe andreaua suplimentară și tricotați-le și pe ele conform raportului*.

9. În continuare, repetați aceste încrucișări spre dreapta (pașii 6,7,8,7) și stânga de încă 8 ori. Căciula noastră acum are 21,5 cm.

10. Mai tricotați 3 rânduri de elastic conform raportului. Dacă doriți să fie mai înaltă, puteți tricota și 4-5 rânduri sau chiar un raport întreg.

11. Acum, vom începe scăderea ochiurilor: *1 ochi ridicat, 1 ochi pe față. Treceți ochiul ridicat peste acel lucrat anterior pe față*.

12. Continuați să repetați rândul precedent, până când veți rămâne cu 20 de ochiuri pe andrele, sau cât vă permit andrelele.

13. Acum, trageți firul de lucru prin toate ochiurile rămase, ajutându-vă de o croșetă sau de un ac cu urechea mare, cum vă este mai comod. Tăiați firul și strângeți toate ochiurile împreună. Legați-le bine și fixați firele pe interiorul căciulii.

14. Căciula este gata! Purtați-o cu multă plăcere!

Spor la treabă!

New