Căciulă neobișnuită pentru femei. Cum puteți să o coaseți ușor și rapid?!

În timpul sezonului rece vrem să ne simțim bine, când ieșim la plimbare. De aceea, ne îmbrăcăm corespunzător, ca să nu înghețăm. Iar căciulile reprezintă accesoriile nelipsite din garderoba noastră. Puteți să le cumpărați sau să le confecționați de sine stătător. Iată un model interesant!

AVEȚI NEVOIE DE:

-centimetru pentru croitorie;

-material (licra, jerse, fleece, tricot etc. — orice vă place);

-ace cu gămălie;

-ac și ață;

-mașină de cusut;

-riglă;

-foarfece.

MOD DE LUCRU:

1.Mai întâi trebuie să realizați câteva măsurători cu ajutorul centimetrului pentru croitorie: circumferința capului (la nivelul frunții; în cazul nostru — 56 cm), lungimea de la ceafă până la baza nasului (în cazul nostru — 40 cm).

2.Pregătiți o bucată de material, cu lungimea de 56 cm (prima măsurătoare) și lățimea de 45 cm (a doua măsurătoare + 5 cm).

3.Îndoiți-o în jumătate (în direcție longitudinală).

4.Măsurați câte 13 cm de la colțul drept inferior pe latura inferioară și pe latura dreaptă. Faceți marcajele cu ajutorul unui marker.

5.Uniți punctele marcate anterior printr-o curbă desenată cu ajutorul unei farfurii. Fixați cele 2 straturi de material cu ace cu gămălie de-a lungul curbei.

6.Tăiați curba. 

7.Coaseți un tiv de 1 cm după cum este prezentat în imaginile de mai jos.

8.Îndoiți materialul, astfel încât să obțineți o bandă cu lățimea de 7 cm, dezdoind tivul. Coaseți marginea benzii respective prin cusătura invizibilă (ascunsă), fără să strângeți firul.

9.Întoarceți căciula pe față. Așezați-o cu cusătura verticală în sus.

10.Realizați 4 pliuri cu adâncimea de 3-5 cm. Fixați fiecare pliu cu ace cu gămălie.

11.Îndreptați vârful căciulii, după care îndoiți-l în interior, astfel încât să obțineți un triunghi. Fixați-l cu un ac cu gămălie.

12.Uniți pliurile și vârful căciulii printr-o cusătură liniară.

13.Ca să decorați căciula, pregătiți o fâșie de material, cu dimensiunile de 11 x 150 cm.

14.Îndoiți fâșia în jumătate (în direcție transversală) și coaseți-i marginea integră prin însăilare, strângând bine ața.

15.Coaseți manual ornamentul obținut pe partea posterioară a căciulii, la nivelul cusăturii verticale. La sfârșit fixați mijlocul ornamentului de căciulă, ca să nu atârne.

16.Căciula este gata!

Spor la treabă!

New