Cadou pentru nepot!

De regulă, persoanele în vârstă își iubesc la nebunie nepoții. Este de înțeles, deoarece la bătrânețe au din nou ocazia să îngrijească bebelușii, care seamănă atât de mult cu copiii lor și cu ei înșiși. Este plăcut, de parcă s-ar întoarce în trecut cu zeci de ani și simt aceleași preocupări.

Nepoții, de asemenea, adoră să viziteze bunicii, ca să asculte istorii interesante, să mănânce gustos și să primească cadouri. Însă când copiii cresc și devin independenți, ei uită adesea de cei, care îi iubesc atât de disperat.

”De 2 ori pe an, eu îi trimit nepotului mai mare, care este student, un ajutor în mărime de 100 euro. Aceleași sume le expediez și celor 2 surori mai mici. Fetele mereu mă sună, ca să-mi mulțumească, îmi povestesc cât de mult se bucură de cadou și se laudă ce și-au cumpărat sau urmează să-și cumpere. Iar de la nepot nu primesc nici un sunet, nici un mesaj” – se plânge Irina în vârstă de 74 de ani.

”Aștept oare degeaba? Sau acești bani nu valorează nimic în zilele noastre? Mi-ar fi atât de plăcut să aud mulțumiri. Oare e atât de greu pur și simplu să o suni pe propria bunică?” este nedumerită femeia.

Desigur, e greu să faci față dezamăgirii, când economisești bani pentru cadou nepotului iubit chiar și în condiții dificile, iar el nu se încumetă nici măcar să spună mulțumesc.

Totuși, nerecunoștința nepoților se observă în toată lumea. Motivul e simplu: dacă cu timpul, interesele majorității bunicilor sunt tot mai concentrate asupra familiei, atunci nepoții, care cresc și au noi interese și cunoștințe, se îndepărtează tot mai mult de familie.

Și oricât de trist n-ar fi, totuși, în viața intensă a tinerilor, apar atât de multe lucruri interesante și importante (sau care par a fi așa), încât multe lucruri rămân pe al doilea plan, chiar și relația cu oamenii apropiați.

Poate capul băiatului e ocupat cu griji și el uită de fiecare dată să-și mulțumească bunica generoasă. Prin urmare, Irina nu ar trebui să se supere, ci să se bucure, că poate să-i cumpere nepotului un cadou. Deși situația merită privită și din punctul ei de vedere.

Oferind bani drept cadou, omul dorește să facă ceva bun. Și, deși pare să o facă din propria voință, el are totuși nevoie de mulțumire. Mai ales dacă ajută o persoană iubită, pe care o vede rar și de la care nu primește zilnic confirmarea că are nevoie de el. Recunoștința aici servește drept confirmare că darul este valoros pentru nepot, ceea ce înseamnă că însuși persoana rămâne importantă.

Nu este deloc clar dacă nepotul este leneș, uită sau este atât de ocupat. Mai bine ar fi bunica să întrebe direct, să-l sune. Doar nu este complicat să întrebe nepotul ce mai face, dacă a primit banii și dacă și-a cumpărat ceva util.

Poate că merită să facă primul pas, amintindu-i și întorcând căldura în această relație de familie. Dacă nepotul nu vrea să vorbească, atunci ar trebui să se gândească bine, merită oare să-l ajute, investind într-o relație unilaterală.

100 euro sunt și în prezent o sumă semnificativă pentru un student. La o vârstă atât de fragedă, când abia înveți să câștigi bani, sprijinul este cât se poate de important. Iată de ce, nepotul probabil simte acest ajutor și are pentru ce-i mulțumi bunicii.

În același timp, este suficient să ne amintim anii de studenție, când sunt atât de multe idei, interese și planuri. Lumea este nouă și ne grăbim să o explorăm. Și gândul despre importanța unui sunet părinților, mătușii sau bunicii deseori se pierde printre amalgamul de griji interesante. Veșnica problemă, pe care trebuie să o înțelegem și să nu ne supărăm. Mai bine este să sunăm primii.

Suntem foarte curioși să aflăm părerea dumneavoastră!