Cafeaua și vinul roșu – doi coloranți naturali pentru vopsirea ouălor Pascale!

Venim din nou cu doi coloranți naturali pentru cei care doresc să pregătească niște ouă mai creative pentru masa de Paști, pe lângă cele de culoarea tradițională – roșie. Vedeți mai jos descrierea metodei de aplicare a acestora.

Veți avea nevoie de:

– ouă;

– apă;

– sare;

– 2-3 linguri de cafea naturală;

– oțet;

– 800 ml de vin roșu;

– dantelă, stofă, ață, plasă de la legume;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

Mod de lucru:

1. Spălați ouăle foarte bine. Apoi fierbeți-le timp de 10 minute într-o cratiță cu apă și 1 lingură de sare. După aceasta, scoateți-le într-un bol.

2. Puneți cafeaua măcinată și apa fierbinte într-o crăticioară. Puneți-o pe foc și aduceți-o în punctul de fierbere. Scoateți-o de pe aragaz și strecurați-o printr-o sită în două boluri adânci. Apoi adăugați câte 2-3 lingurițe de oțet în fiecare dintre ele și amestecați.

3. În același mod, pregătiți două boluri cu vin roșu și oțet (tot câte 2-3 lingurițe).

4. Acum, punând creativitatea în mișcare, înveliți ouăle în dantelă, plasă sau în ață simplă, astfel în cât, în final să obțineți un ornament frumos pe fiecare.

5. Puneți câte 3 ouă în fiecare bol (noi am pus și ouă curate) și lăsați-le să stea în cafea timp de 30 de minute, iar în vin – 10 minute. Aveți grijă ca acestea să fie acoperite bine cu lichid.

6. Scoateți ouăle din boluri și îndepărtați materialele de acoperire.

7. A rămas să le ungeți cu un pic de ulei vegetal și să le puneți într-un coș frumos, ca să fie gata pentru masa de Paști!

Spor la treabă!

New