Când aveți foarte puțin timp la dispoziție! Prăjitură fină pentru ceai gata în cinci minute – amestecați ingredientele și dați totul la cuptor!

Această rețetă de prăjitură cu căpșuni vă salvează în situațiile când oaspeții sunt deja în prag. De asemenea, este numai bună pentru serile cu cei dragi servită cu un ceai aromat. Un desert pe cinste pentru orice ocazie!

INGREDIENTE:

– 400 gr de făină;

– 180 gr de unt de la congelator;

– 1 linguriță cu vârf de praf de copt;

– 250 gr de zahăr (150 gr pentru aluat, 100 gr de zahăr pentru umplutură);

– sare – după gust;

– 400 gr de căpșuni;

– 540 gr de brânză de vaci;

– vanilie – după gust;

– 2 ouă.

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți făina, treceți untul rece prin răzătoarea mare, îl adăugați în vasul cu făină, adăugați zahăr, sare, praf de copt și frecați cu mâinile, cât să obțineți un aluat firimituri. Dați vasul la frigider.

2. Amestecați brânza cu zahăr, vanilie și ouă, folosind mixerul, până la omogenizare.

3. Ungeți forma detașabilă cu unt, repartizați la baza ei 2/3 din aluatul firimituri într-un strat uniform și adăugați umplutura de brânză.

4. Tăiați căpșunile sferturi pe lungime sau bucăți, le așezați peste umplutură și le acoperiți cu firimiturile rămase de aluat.

5. Loviți de câteva ori forma de masă și o dați la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 40 de minute încălzire sus-jos, apoi setați funcția grill pentru 5 minute, după care opriți cuptorul și lăsați prăjitura în interior pentru încă 5 minute.

6. După ce se răcorește, transferați prăjitura pe platoul de servire.

Desertul este delicios atât rece, cât și cald, când umplutura de brânză are textura unei creme. Savurați gustul de căpșuni în plin sezon, experimentând cu diverse rețete!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!