Când nu am carne, le pregătesc doar așa! La magazin de acestea nu veți găsi! Pateuri cu varză și cartofi!

Uneori, este atât de plăcut să intri în casă și să simți mirosul minunat de pateuri care vine din bucătărie. De aceea, pregătind aceste pateuri pe tigaie, fără îndoială, veți aduna toată familia în jurul mesei și vă veți putea bucura împreună de gustul minunat al acestora. Ies foarte puhave, aromate și gustoase. Merită să le încercați.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 ml de apă clocotită;

– 250 ml de lapte cald;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1,5 lingurițe de sare;

– 20 g de drojdie proaspătă (sau 7 g de drojdie uscată);

– 100 g de unt topit;

– 700 g de făină (+/-);

Pentru umplutura de varză:

– 350 g de varză;

– 1 morcov;

– 1 ceapă;

– sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust);

– 1 lingură de pastă de tomate;

– 60 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (plus pentru prăjit);

Pentru umplutura de cartofi:

– 2 cartofi;

– 1 ceapă;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 lingură de unt topit.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa clocotită într-un bol. Adăugați 1 pahar de făină (din cantitatea totală) și amestecați foarte bine, până la omogenizare. Lăsați aluatul opărit deoparte să se răcească complet.

2. Turnați laptele cald în alt bol. Adăugați zahărul, sarea și drojdia. Amestecați bine cu spatula, astfel încât drojdia să se dizolve complet.

3. După aceasta, turnați amestecul lichid peste aluatul răcit. Adăugați untul topit și restul cantității de făină. Frământați aluatul final cu mâinile. Acesta trebuie să iasă fin, elastic și nelipicios. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și cu un prosop de bucătărie. Lăsați aluatul să dospească la cald timp de 40 de minute.

4. Pregătiți umplutura de varză: încingeți o tigaie cu 60 ml de ulei vegetal. Prăjiți ceapa și morcovul în ea, până când se vor înmuia puțin, apoi adăugați varza tăiată în formă de fideluță. Asezonați totul cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce după gust, apoi adăugați și pasta de tomate. Acoperiți tigaia cu un capac și înăbușiți varza timp de 7 minute.

5. Pregătiți umplutura de cartofi: pasați cartofii fierți cu ajutorul unui zdrobitor. Prăjiți o ceapă în ulei și adăugați-o peste piureul obținut. De asemenea, adăugați untul moale, sare și pier negru măcinat după gust. Amestecați. Turnați ambele umpluturi pe două farfurii diferite.

Sfat: Puteți să optați și pentru o umplutură de carne, dacă doriți.

6. Transferați aluatul dospit pe masă, frământați-l un pic, apoi împărțiți-l în 14 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe și puneți-le pe un platou uns cu ulei vegetal. Acoperiți-le cu o bucată de folie.

7. Luați câte o biluță de sub folie și întindeți-o cu sucitorul într-o turtiță subțire, de formă ovală. Adăugați o lingură de umplutură la marginea unei lature scurte. Aduceți marginea laturilor lungi deasupra, apoi rulați-o în formă de rulou.

8. Modelați astfel toate plăcintele, umplându-le cu ambele umpluturi. Puneți-le pe o tavă unsă cu ulei vegetal și acoperiți-le cu o folie. Lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute.

9. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal, adăugați câte 2-3 pateuri în ea și prăjiți-le la foc mediu, până când se vor rumeni pe ambele părți.

10. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei. După ce se vor răci puțin, le puteți savura cu poftă! Sunt absolut apetisante!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New