Când se face cosirea plantelor de căpșuni?

1.Cosirea căpșunilor a devenit un obicei. Anual, mulți grădinari tund frunzele de căpșuni până aproape la sfârșitul lunii august, fără să se intereseze de fertilizările ulterioare și fără să țină cont de particularitățile soiurilor de căpșuni.

2.Perioada optimă pentru cosirea căpșunilor este 6-15 iulie. Atunci când întârziați cu tunderea frunzelor soiurilor timpurii de căpșuni, puteți face mai mult rău decât bine. În acest caz, întârzie începutul formării pedunculilor, ceea ce poate duce la un randement scăzut de producție.

3.La căpșunile cosite la timp se formează mai multe organe de reproducere (pedunculi), iar în rezultat și recolta este mai bogată.

Nu se cosesc frunzele plantațiilor tinere. Frunzele se elimină în anul 3-4 de recoltă. Iar dacă stropiți plantațiile cosite cu produse pe bază de Malathion (30 gr la 10l de apă), atunci scăpați de păianjenul roșu și de curculionide.

4.Plantele afectate de viermii cilindrici se recomandă se le scoateți din pământ și să le ardeți.

Semnele acestei afecțiuni sunt – dezvoltare și creștere slabă, pedunculi îngroșați, flori urâte, frunze încrețite și curbate pe cârceii fără peri fini.

Solul, unde au crescut plantele bolnave, se udă cu soluție de 1% de pesticid și se sapă.

Spor la grădinărit!