Căpșuni congelate (pentru iarnă). O rețetă simplă și rapidă!

Dacă vă plac mult căpșunile și vreți să le savurați gustul, aroma și dulceața atât vara, cât și în timpul iernii, atunci conservați-le după această rețetă, care nu presupune prelucrarea lor termică. Căpșunile congelate în acest fel își păstrează toate calitățile gustative și pot să vă coloreze, să vă însenineze zilele posomorâte din sezonul rece.

INGREDIENTE:

-căpșuni proaspete;

-zahăr — după gust.

De asemenea, aveți nevoie de caserole de plastic.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine căpșunile și îndepărtați-le codițele. Curățați-le de porțiunile alterate. Lăsați-le pe strecurătoare, ca să se usuce puțin.

2.Tăiați o parte din căpșuni în bucăți și pasați-le cu blenderul sau treceți-le prin mașina de tocat carne, ca să obțineți un piure din ele. 

3.Amestecați piureul de căpșuni cu zahăr după gust. Dacă fructele sunt foarte dulci, adăugați mai puțin zahăr în piure. Dacă acestea sunt acrișoare, îndulciți-le mai mult. Asigurați-vă că tot zahărul s-a dizolvat în piure. Cel mai bine ar fi să adăugați treptat zahărul și să gustați piureul, ca să-i ajustați cât mai bine dulceața.

4.Puneți căpșunile în caserole.

5.Apoi acoperiți-le cu piureul de căpșuni, umplând complet caserolele. Aveți grijă să nu le umpleți excesiv, ca să le puteți închide bine.

6.Acoperiți caserolele cu capacele lor, închizându-le etanș.

7.Dați-le la congelator.

8.Doar priviți cât sunt de apetisante căpșunile după decongelare! Ele rămân întregi, dulci, aromate și gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New