„Căpșunile” din foi de napolitană — un desert original, care vă va încânta prin aspectul și gustul său!

Vă oferim rețeta unui desert original, pe care am moștenit-o de la părinții noștri. Când eram copii, savuram aceste „căpșunele” cu multă plăcere. Într-adevăr, ele erau puțin mai simple: constau doar din compoziția albă. Iar noi am hotărât să le adăugăm și un strat de ciocolată.

În total, am obținut 35 bucăți destul de mari. Copiii adoră acest deliciu și compoziția lui este destul de naturală: rolul colorantului este jucat de sucul de sfeclă roșie.

Pe lângă ingrediente, veți avea nevoie de scobitori și puțină hârtie creponată, de culoare verde. Le veți folosi, ca să modelați codițele, care au atât rol de decor, cât și de suport pentru „căpșunele”.

INGREDIENTE:

-700 g de foi de napolitană albă, de vanilie;

-700 g de foi de napolitană maronie, de ciocolată;

-½ pahar de zahăr (100 g);

-o sfeclă roșie;

-4 linguri de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1.Măcinați foile de napolitană maronie cu ajutorul robotului de bucătărie (accesoriul „Cuțitul metalic”) sau a mașinii de tocat carne.

2.Combinați-le cu puțină smântână fermentată — cantitatea ei depinde de gradul de uscăciune a foilor de napolitană. Trebuie să obțineți o compoziție moale, ușor de modelat.

3.Procedați similar cu foile de napolitană albă. Astfel, veți obține 2 tipuri de aluat — alb și maro.

4.Divizați aluatul de ciocolată în biluțe egale. Noi am obținut 35 bucăți.

5.Apoi procedați similar cu aluatul de vanilie — numărul bucățelelor de aluat alb trebuie să coincidă cu cel de biluțe maronii.

6.Modelați „căpșunile”: luați o biluță albă și presați-o între palme. Puneți o biluță maronie în mijlocul ei, modelându-o în prealabil sub formă de con. Acoperiți aluatul de ciocolată cu cel alb, oferindu-i și acestuia formă conică. Puteți să rostogoliți preparatele pe o suprafață plată — compoziția este foarte maleabilă și își menține bine forma.

Gata! Acestea sunt „căpșunile” noastre. De fapt, modelarea lor este un proces îndelungat, care necesită multă răbdare. Dar dacă veți pregăti doar jumătate de porție, veți termina gătitul de două ori mai repede.

7.Pregătiți sucul de sfeclă roșie: curățați leguma și treceți-o prin storcător sau dați-o prin răzătoarea mică, strecurând apoi sucul din ea (printr-o bucată de tifon).

8.Începeți procedurile hidrice: scăldați fiecare „căpșună” în sucul de sfeclă roșie. Nu vă îngrijorați: ele nu se vor înmuia, deoarece conțin multă grăsime. Noi am repetat acest pas de două ori, ca să oferim preparatelor o culoare mai intensă.

9.Tăvăliți „căpșunile” prin zahăr tos, ca să obțină un aspect mai realistic.

10.„Căpșunile” din foi de napolitană sun gata. Dacă doriți, decorați-le cu codițele modelate din scobitori și hârtie creponată, pe care o puteți tăia sub formă de frunzulițe.

11.Dați „căpșunile” la frigider pentru puțin timp, după care le puteți servi. Sunt delicioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New