Caracteristicile fertilizării castraveților — pentru o recoltă mai bogată ca niciodată!

ÎNGRĂȘĂMINTELE SPECIALE MĂRESC RECOLTA DE CASTRAVEȚI

Castraveții sunt foarte sensibili la fertilizare. Probabil cunoașteți situația, în care tufele se ofilesc, se îngălbenesc și nu se pot ridica nici măcar 50 cm pe spaliere.

Iar dacă îi veți fertiliza cu Nitrofoska (2-3 cutii de chibrituri la 10 litri de apă), peste doar o săptămână plantele vor prezenta o creștere semnificativă, vor forma un număr mare de flori și ulterior veți culege găleți de castraveți de pe ele.

În general, există îngrășăminte radiculare și foliare.

Fertilizările radiculare sunt potrivite în perioada caldă a verii, când sistemul radicular este bine dezvoltat și adăugarea îngrășămintelor dă rezultate extraordinare.

Fertilizările foliare (stropirea frunzelor) sunt bune, dacă vara este răcoroasă, iar vremea — ploioasă.

Rădăcinile nu se descurcă cu sarcinile lor și grădinarii sunt nevoiți să introducă îngrășămintele prin frunze.

Însă aceste fertilizări nu le înlocuiesc pe cele radiculare — îngrășămintele trebuie turnate și la rădăcini, dar în doze mai mici.

PROGRAMUL DE FERTILIZARE A CASTRAVEȚILOR

1.Peste 2 săptămâni de la apariția lăstarilor.

2.La începutul perioadei de înflorire.

3.În timpul rodirii abundente.

4.Peste 2 săptămâni de la a treia fertilizare.

Prima fertilizare:

-Găinaț proaspăt de găini dizolvat în apă (1:15) sau amestecul format din 10 g de carbamidă + 10 g de superfosfat + 10 g de sulfat de potasiu.

A doua fertilizare:

-Infuzia de iarbă verde diluată cu apă (1:10) sau amestecul format din 20 g de nitrat de potasiu + 30 g de nitrat de amoniu + 40 g de superfosfat.

-În aceeași perioadă este utilă realizarea fertilizării foliare: 30 g de superfosfat și 10 g de acid boric la 10 litri de apă.

A treia fertilizare:

-Îngrășământul din iarbă verde (1:15) sau 50 g de carbamidă la 10 litri de apă.

A patra fertilizare:

-Infuzia de fân putred, cu vechime de 2-3 ani sau un pahar de cenușă la 10 litri de apă.

-Este utilă realizarea fertilizării foliare: 100 g de carbamidă + 10 g de acid boric + 3 g de sulfat de cupru + 3 g de sulfat de fier la 10 litri de apă.

Cenușa este considerată un îngrășământ foarte eficient pentru castraveți, însă ea trebuie aplicată destul de frecvent — o dată la 7 zile, până se va termina perioada de rodire.

Spor la grădinărit!