Care este modul rapid și corect de dezghețat frigiderul!

Cel mai bine este să dezghetați frigiderul în mod tradițional – pur și simplu lăsați-l peste noapte.

Însă dacă doriți, puteți accelera procesul prin câteva acțiuni simple. În primul rând, lăsați frigiderul să stea o jumătate de oră, apoi alegeți una dintre următoarele metode de dezghețare rapidă și aplicați-o în practică.

Cât de des trebuie de dezghețat frigiderul?

Nu există reguli stricte în acest sens, important este să vă orientați după apariția gheții. Un frigider de model vechi, fără sistem de dezghețare automată, necesită dezghețare frecventă – aproximativ o dată pe lună. Dacă aveți un frigider modern cu sistem No Frost, Frost free sau Full No Frost (cu două compresoare), atunci va fi suficient un dezgheț în jumătate de an.

Metode de dezghețare rapidă a frigiderului

Metoda nr.1

Puneți o pernă cu apă fierbinte în congelator.

Metoda nr.2

Puneți în congelator o placă, iar pe ea o cratiță cu apă clocotită. Schimbați apa odată ce se răcește. Nu puneți cratița fierbinte fără placă, pentru a nu deteriora plasticul. După 30-60 de minute de astfel de ”băi”, stratul de gheață ar trebui să înceapă să se spargă.

Metoda nr.3

Umpleți un pulverizator cu apă fierbinte și începeți să stropiți pereții congelatorului. Peste cel puțin 15 minute, gheața va începe să se spargă.

Metoda nr.4

Puneți un încălzitor în dreptul frigiderului, astfel încât să fie în contact cu apa de la gheața topită, iar aerul cald să nu fie direcționat direct spre garnitura de cauciuc.

Metoda nr.5

Frigiderul poate fi dezghețat cu foenul? Da, dacă îl țineți la distanța de 20-30 cm de pereții frigiderului, repartizați aerul uniform și nu-l direcționați spre garnitura de cauciuc. Și desigur, țineți cont de măsurile de precuție și excludeți contactul uscătorului cu apa.

Metoda nr.6

Înmuițai o cârpă în apă fierbinte și ștergeți cu ea stratul de gheață. Repetați procedura până gheața va începe să se spargă.

Acțiuni nedorite:

-nu spargeți, nu radeți și nu strângeți gheața cu cuțitul. Astfel puteți deteriora nu numai plasticul, dar și canalul de sub el, care transportă freonul – agentul frigorific. În cazul unei defecțiuni, va trebui să-l reparați – să umpleți canalul cu freon, apoi să-l sudați;

-încălzind stratul de gheață cu foenul sau cu un încălzitor cu aer cald, nu direcționați fluxul de aer fierbinte direct spre garnitura de cauciuc. În caz contrar, aceasta se va usca și se va deforma. Dacă acest lucru se întâmplă, în frigider va pătrunde aer cald în mod constant, care va împiedica funcționarea normală a frigiderului și va provoca apariția rapidă a unui nou strat de gheață.

PAȘI DE URMAT:

1.Îndepărtați apa și gheața cu o cârpă.

2.Spălați interiorul frigiderului, rafturile și sertarele.

3.Uscați perețeii frigiderului cu o cârpă sau cu foenul, pentru a evita formarea unui nou strat de gheață. Ștergeți podeaua și spațiul și din jurul frigiderului.

4.Puneți în funcțiune frigiderul și așteptați până acesta atinge temperatura dorită (aproximativ 30 de minute) și începeți să-l umpleți cu alimente.

Să aveți mult spor!