Care sunt condițiile necesare pentru înflorirea orhideei Phalaenopsis?

Pentru ca frumoasa dumneavoastră exotică să vă bucure printr-o înflorire abundentă, este foarte important să respectați regulile de îngrijire a orhideelor.

Nerespectarea acestor reguli în 100% cazuri provoacă dezvoltarea afecțiunilor micotice și înmulțirea paraziților.

ASTFEL, CE TREBUIE SĂ FACEȚI, PENTRU CA ORHIDEEA SĂ ÎNFLOREASCĂ:

1.Orhideele Phalaenopsis, precum și celelalte tipuri de orhidee, nu iubesc schimbarea locurilor lor. De aceea, nu trebuie să le mutați frecvent pozițiile, chiar și în raport cu soarele.

2.Cu cât procesul de fotosinteză de la nivelul rădăcinilor se produce mai bine, cu atât mai frecvent apar noile tije în punctele de creștere. De aceea, este necesară plantarea orhideelor în ghivece transparente, care asigură pătrunderea luminii și aerului.

3.În sălbăticie ziua (perioada luminoasă) orhideei constă din aproximativ 16 ore. Astfel, ar fi bine ca în timpul iernii să luminați suplimentar frumoasele tropicale cu o lampă specială pentru plante.

4.Nu trebuie să permiteți uscarea excesivă a aerului — aceasta determină uscarea substratului, sistemului radicular și, de asemenea, înmulțirea paraziților.

5.Evident, este necesară respectarea unui regim termic corect, precum și a oscilațiilor temperaturilor diurne și nocturne: intervalul termic diurn trebuie să fie de 22-25°C, iar cel nocturn — de 15-18°C.

6.Din păcate, nu există o anumită regulă de irigare: totul depinde de luminozitatea, temperatura și uscăciunea aerului din mediul înconjurător. Unele specii de orhidee ar trebui udate rar, permițând uscarea bună a substratului lor. Iar pentru altele, precum mini-

Phalaenopsis-urile, absența îndelungată a umidității poate fi fatală. De asemenea, este important să găsiți propria dumneavoastră metodă de irigare: unii oameni udă florile cu stropitoarea sau le umezesc substratul prin scufundare, iar alții folosesc dușul cald sau așează orhideele pe pernă de apă.

7.Fertilizați orhideele în perioada latentă, folosind preparate cu fosfor și calciu. După ce planta eliberează o tijă, udați-o doar cu apă pură, deoarece îngrășămintele pot să accelereze metabolismul ei și perioada de înflorire va trece mult mai rapid.

Este important să alegeți deodată locul pentru noua dumneavoastră orhidee. Părțile sudică, nord-vestică și estică sunt mai favorabile pentru înflorirea ei.

În prezent mulți horticultori sunt interesați de subiectul: „Cum poate fi prelungită perioada de înflorire a orhideelor Phalaenopsis?” Iar răspunsul deținătorilor experimentați de orhidee este solidar: a înflorit — lăsați planta în pace.

Orhideele nu iubesc să fie hiper-îngrijite. De aceea, nu trebuie să le studiați frunzele în fiecare zi, căutând pete pe ele, să încercați să descoperiți paraziții în sistemul lor radicular și să atingeți ramurile înflorite cu mâinile.

Îngrijirea continuă a orhideelor este importantă, însă aceasta trebuie să fie moderată. Cu cât veți interveni mai puțin în ciclul natural al vieții plantei, cu atât orhideea va fi mai mulțumită și vă va bucura o perioadă mai îndelungată.

Spor la grădinărit!

New