Care va fi efectul dacă adăugați aspirină în mașina de spălat!

Nu vă întristați dacă hainele dumneavoastră preferate de culoare albă s-au îngălbenit. Acidul acetilsalicilic vă ajută să rezolvați această problemă. Dizolvați 5 pastile în 8l de apă. Înmuiați hainele în această soluție peste noapte (sau pentru 5-6 ore). Apoi spălați-le cum o faceți de obicei.

Aspirinul va restabili și hainele colorate. În acest caz nu aveți nevoie de soluție de aspirină. Puneți hainele în mașina de spălat, adăugați 2 pastile de aspirină și porniți mașina.

Veți fi încântați de rezultat. Rufele albe se vor înalbi, iar cele colorate vor deveni mai vii și strălucitoare.

Menționăm că această metodă se potrivește doar pentru țesături naturale și sintetice. Secretul constă în faptul că acidul salicilic distruge moleculele de proteină. Dacă e să facem o analogie – aceste pastile acționează la fel și asupra sângelui, subțiindu-l.

Apropo, aspirina poate îndepărta și petele de sânge de pe haine. Urmați aceleași indicații ca și pentru hainele albe. Dar apa neapărat trebuie să fie rece. În caz contrar, sângele va pătrunde și mai adânc în țesătură.

După mine, acesta este un truc foarte util în gospodărie. Cel mai important, că nu mai este necesar să cumpărați soluții scumpe de îndepărtare a petelor! Astfel economisiți!

New