Carne condimentată, preparată la cuptor!

Un aperitiv excelent pentru masa de sărbătoare! O alternativă minunată pentru mezelurile din comerț!

INGREDIENTE:

-2 kg de carne dezosată, de porc (spată, pulpă, ceafă, ciolan);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-oregano uscat — după gust (sau alte ierburi uscate, care vă plac);

-boabe de coriandru — după gust;

-boia de ardei iute — după gust;

-boia de ardei dulce — după gust;

-5-6 căței de usturoi;

-muștar (pastă sau cu boabe) — după gust;

-2 linguri de sos Worcester;

-puțin ulei — pentru ungerea tăvii și suprafeței cărnii.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați carnea (noi am folosit spată de porc). Dacă este acoperită cu șorici subțire și fin, puteți să-l lăsați. Iar dacă este gros și aspru, ar fi mai bine să-l îndepărtați.

2.Dezosați bucata de carne, dacă este cazul.

3.Apoi secționați-o treptat, în direcție transversală, ca să o transformați într-un „blat” cu grosime uniformă (ca și cum ați derula-o). Dacă există bucățele mai subțiri, care depășesc „blatul” obținut, tăiați-le și suprapuneți-le ulterior peste el.

4.Bateți „blatul” și bucățelele de carne cu ciocanul pentru carne.

5.Presărați-le cu sare și oregano uscat. Apoi stropiți-le cu sosul Worcester și ungeți-le cu muștar (noi am folosit muștar de Dijon cu boabe). După aceasta asezonați-le cu boia de ardei iute, boia de ardei dulce, usturoiul trecut prin presa de usturoi și boabe de coriandru și piper negru, pisate în mojar. Răspândiți uniform toate condimentele.

6.Presărați cealaltă parte a cărnii cu sare și boia de ardei dulce.

7.Tăiați „blatul” de carne în 3 părți egale (în direcție transversală). Apoi suprapuneți-le adăugând și bucățelele de carne în locurile, care par mai subțiri. Fixați-le cu ață alimentară.

8.Așezați carnea pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, unsă cu ulei. Dacă doriți, puteți să o stropiți cu puțin ulei (noi am folosit ulei de măsline).

9.Coaceți carnea timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 200-210°C, ca să se rumenească. Apoi reduceți temperatura până la 175°C și continuați să o coaceți timp de 2-2.5 ore, până va fi gata, acoperindu-o cu folie de aluminiu (temperatura interioară a cărnii preparate trebuie să fie 77-79°C — pentru carnea de porc).

10.Scoateți carnea coaptă din cuptor. Acoperiți-o cu o bucățică de folie de aluminiu și puneți o greutate pe ea. Apoi lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei și dați-o la frigider pentru câteva ore (noi am lăsat-o peste noapte).

Dacă doriți să serviți carnea fierbinte, îndepărtați ața alimentară din jurul ei, porționați-o și serviți-o îndată.

11.După răcire ea își menține bine forma și poate fi tăiată în feliuțe subțiri.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!