Carne de porc coaptă în „șubă”!

Carnea coaptă în „șubă” se prepară foarte ușor și este incredibil de gustoasă. Cu acest fel de mâncare puteți să hrăniți toată familia și să serviți oaspeții! Ne plac asemenea rețete: pregătim repede ingredientele, le punem în tavă și așteptăm să se gătească, ocupându-ne de alte treburi.

INGREDIENTE:

-500 g de cartofi;

-30 g de unt;

-30 ml de lapte;

-700 g de carne de porc;

-½ linguriță de condimente pentru carnea de porc;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-1/3 linguriță de usturoi granulat;

-200 g de ciuperci Champignon;

-o ceapă;

-2 roșii;

-2 linguri de ulei;

-un ou;

-făină — pentru tăvălit;

-120 g de cașcaval;

-5 linguri de smântână fermentată sau maioneză.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i în bucăți și puneți-i într-o cratiță. Acoperiți-i cu apă și asezonați-i cu ½ linguriță de sare. Fierbeți-i până vor fi gata.

2.Tăiați carnea de porc (această rețetă este potrivită și pentru carnea de pui, și pentru carnea de curcan) în bucățele transversale, cu grosimea de aproximativ 5 mm.

3.Acoperiți bucățile de carne cu folie alimentară și bateți-le puțin cu ciocanul pentru carne. Sărați-le pe ambele părți. Presărați-le cu condimentele pentru carne, piperul negru măcinat și usturoiul granulat. Răspândiți uniform mirodeniile cu mâinile.

4.Puneți bucățile de carne într-un bol. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se marineze cât timp pregătiți celelalte ingrediente necesare.

5.Tăiați ciupercile Champignon proaspete în cubulețe, iar ceapa — în semiluni subțiri.

6.Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie. Adăugați ciupercile și prăjiți-le până se va evapora tot lichidul. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

7.Scurgeți apa din cratița, în care au fiert cartofii. Adăugați untul și laptele. Pisați cartofii cu zdrobitorul pentru piure până veți obține un piure omogen.

8.Tăiați roșiile în cerculețe subțiri.

9.Spargeți oul într-o farfurie. Adăugați puțină sare și bateți-l cu furculița.

10.Amestecați bucățile de carne, ca să mai răspândiți condimentele pe suprafața lor. Apoi scufundați-le în oul bătut și tăvăliți-le prin făină. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

11.Așezați cerculețele de roșie pe bucățile de carne. Răspândiți semilunile de ceapă pe ele, după care și ciupercile prăjite. Dacă considerați că ceapa nu va reuși să se prepare, puteți să o opăriți în prealabil cu apă clocotită.

12.Al patrulea strat al „șubei” va fi reprezentat de piureul de cartofi, iar al cincilea strat — de cașcavalul dat prin răzătoarea mare.

13.Ungeți „șuba” cu smântână fermentată sau maioneză. Astfel cașcavalul nu se va rumeni prea repede și toate ingredientele vor avea timp să se gătească, iar carnea va fi moale și suculentă.

14.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 190°C și coaceți carnea timp de 30-40 minute. Dacă straturile superioare se vor rumeni prea repede, puteți să acoperiți tava cu folie de aluminiu.

15.Serviți carnea fierbinte, completându-o cu salată de legume.

Carnea de porc coaptă în „șubă” este sățioasă, delicioasă, gingașă și suculentă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!