Carne de porc fragedă și suculentă pentru un prânz sau o cină delicioasă (la cuptor)!

Aceasta este una dintre rețetele mele preferate, când vine vorba de cartofi cu carne la cuptor. O pregătesc foarte des la cină și mereu iese suculentă, firavă și aromată, iar cartofii – sunt o adevărată savoare!

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne de porc;

– 1 ceapă;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 cartofi;

– sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust);

Pentru uleiul condimentat:

– 3 linguri de ulei vegetal;

– 1 lingurița de sare;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță de ierburi aromatice uscate;

– jumătate de linguriță de boia de ardei dulce;

Pentru garnitură:

– 4 cartofi;

– 30 g de unt topit;

– 20 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare, usturoi granulat și oregano (după gust);

– câteva crenguțe de mărar;

– cașcaval ras.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și uscați bine bucată de carne de porc. Apoi tăiați-o în felii groase, nu până la urmă, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

2. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de jumătăți de rondele.

3. Ungeți baza unei tăvi cu ulei vegetal. După aceasta, luați ceapa și adăugați-o în ea, frecând-o puțin în palme mai întâi, ca să lase suc. Apoi puneți carnea deasupra.

4. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii de grosime medie, pe lungime. Puneți-i într-un bol adânc și asezonați-i cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust). De asemenea, adăugați 2 linguri de ulei vegetal și amestecați-i foarte bine.

5. Introduceți feliile obținute de cartofi în inciziile din carne.

6. Într-un recipient separat, combinați uleiul vegetal cu toate condimentele (sarea, piperul negru măcinat, boiaua de ardei dulce și ierburile aromatice).

7. Ungeți carnea cu uleiul condimentat obținut.

8. Acoperiți tava mai întâi cu o bucată de hârtie de copt șifonată și umezită cu apă, apoi cu o bucată de staniol. Pregătiți mâncarea în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 60 de minute.

9. Pregătiți garnitura: spălați foarte bine cartofii cu tot cu coajă. Apoi tăiați-i în formă de acordeon cu ajutorul a două țepușe de lemn.

10. Puneți cartofii într-o crăticioară, acoperiți-i cu apă rece și puneți vasul pe aragaz. Aduceți totul în punctul de fierbere, apoi mai gătiți cartofii timp de 10 minute.

11. Scoateți-i și puneți-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Periați-i generos cu unt topit amestecat cu ulei vegetal. În final, asezonați-i cu sare, usturoi granulat și oregano. Apoi mai ungeți cartofii încă o dată cu ulei și unt. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 45 minute.

12. Tocați mărunt crenguțele de mărar.

13. Scoateți carnea din cuptor. Îndepărtați staniolul și hârtia și mai puneți-o să se coacă la aceeași temperatură timp de 15-20 de minute.

14. Scoateți și cartofii din cuptor și presărați-i cu cașcaval ras. Mai coaceți-i și pe ei timp de 5-10 minute.

15. Când ambele feluri de mâncare vor fi gata, scoateți-le din cuptor și transferați-le pe două platouri. Presărați cartofii cu mărar tocat. Savurați totul cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New