Carne de porc în suc propriu pregătită în casă!

O rețetă verificată în timp de carne de porc în suc propriu pregătită în casă. Este o singură condiție: păstrați borcanele la rece (frigider, pivniță) timp de cel mult 6 luni. Metoda de preparare este rapidă, simplă și gustoasă.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 3 kg de carne de porc;

– 300 gr de slănină;

– 2 lingurițe rasă de sare pentru 1 kg de carne;

– 1 linguriță de piper negru măcinat.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea bucăți de mărimea unui ou mediu.

2. Îndepărtați șoriciul, dacă este, și tăiați slănina cuburi mici.

3. Adăugați sare în vasul cu carne, ținând cont de proporții (noi am adăugat 6 lingurițe), apoi adăugați piper negru și amestecați totul foarte bine. Lăsați carnea cu condimente pentru aproximativ 15 minute.

4. Puneți un ceaun sau o cratiță cu fund gros la foc, încingeți bine vasul și adăugați slănina. O prăjiți, amestecând periodic, până se va topi toată grăsimea.

5. Adăugați bucățile de carne, amestecați, acoperiți ceaunul cu capac și dați carnea în clocot, amestecând periodic.

6. După care, faceți focul mic, puneți capacul și înăbușiți carnea timp de 2 ore. Peste 1 oră, amestecați bine carnea, în rest, nu ridicați capacul, ca să nu iasă aburii.

7. Între timp, spălați borcanele (de 0,5-1l).

8. Așezați un borcan într-o farfurie, îl umpleți cu carne, aplatizând ușor bucățile cu dosul lingurii, apoi turnați supă din ceaun, până la marginile borcanului, și îl acoperiți cu capac.

9. Umpleți astfel toate borcanele. Noi am obținut 5 borcane pline de 0,5l și 1 borcan pe jumătate. Acesta îl puteți lăsa pentru degustare, dar, dacă decideți să-l conservați, atunci vă recomandăm să-l mâncați în primul rând.

10. Luați o cratiță, la baza căreia așezați o cârpă, puneți borcanele și turnați atent apă fierbinte, ca să nu ajungă pe capace, până sub umerii borcanelor.

11. Puneți cratița la foc, aduceți apa până la punctul de fierbere, apoi faceți focul mic, cât să bolborosească încet, și sterilizați borcanele de 0,5l timp de 35 de minute, iar cele de 1l timp de 1 oră.

12. Scoateți pe rând borcanele și le înfiletați. Înfășurați-le în ceva călduros și le lăsați să se răcească complet.

Iată și rezultatul. Puteți folosi carnea pentru felurile întâi, felul doi sau servită ca atare alături de o salată. Totul este gustos pentru că e pregătit de dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!