Carne de porc în suc propriu, pregătită în condiții casnice, fără autoclavă! Toate subtilitățile pregătirii!

O rețetă salvatoare de carne de porc în suc propriu, pe care o veți putea deschide în orice moment, când nu veți găsi carne proaspătă prin frigider și o veți puteți adăuga în diferite feluri de mâncare. Și desigur că o puteți mânca și așa, deoarece este foarte gustoasă.

INGREDIENTE:

– 5 kg de carne de porc (cu grăsime);

– sare neiodată (câte o linguriță pentru fiecare kg de carne);

– boabe de piper negru (după gust);

– frunze de dafin (câte 1-2 pentru fiecare borcan).

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine carnea și îndepărtați-i oasele, dacă are. După aceasta, uscați-o cu ajutorul prosoapelor de hârtie și cântăriți masa rezultată, deoarece doar așa veți putea adăuga cantitatea potrivită de condimente. Noi am obținut 5 kg și 120 g.

2. Tăiați carnea în formă de cubulețe de dimensiuni mari, astfel încât să încapă în borcane. Iar slănina vă recomandăm să o tăiați mai mărunțel.

3. După aceasta, puteți trece la condimente. Noi vom adăuga câte o linguriță de sare (fără vârf) la fiecare kg de carne. Însă dvs. puteți adăuga după gust, deoarece sarea la fiecare e diferită. Însă nici într-un caz să nu adăugați sare iodată. Amestecați carnea foarte bine cu mâinile, astfel încât să fie sărată fiecare bucățică.

4. Până când, lăsați carnea deoparte și pregătiți borcanele. Noi vom folosi de 720 ml. Spălați-le bine cu bicarbonat de sodiu, sterilizați-le și lăsați-le să se scurgă. După aceasta, puneți la baza fiecăruia câte 1-2 frunze de dafin și câteva boabe de piper negru (după gust).

5. Acum, acoperiți frunzele de dafin cu câteva bucățele de slănină, ca să nu dea prea multă amărăciune, apoi umpleți borcanele cu carne. Acoperiți-le cu capace (foarte strâns), care tot trebuie să fie sterilizate.

6. Amplasați borcanele într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie. Turnați apă, încât să ajungă până mai jos de capace și aduceți în punctul de fierbere. Este foarte important să acoperiți cratița cu capac, pentru ca apa să nu se evaporeze prea repede.

7. Când apa va începe să fiarbă, să faceți focul mic. Acoperiți cratița cu capac și gătiți carnea timp de 3-3,5 ore. Însă acest lucru depinde de volumul borcanelor. Dacă ale dvs. sunt mai mari, atunci și timpul de pregătire trebuie să fie mai lung. Dacă nivelul apei începe să scadă, completați-o cu apă fierbinte.

8. După scurgerea timpului de fierbere, să nu scoateți borcanele din cratiță. Lăsați-le acolo să se răcească complet.

9. După ce s-au răcit, le puteți scoate și depozita în cămară. Serviți declicul obținut cu multă plăcere, alături de felurile de mâncare preferate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New