Carne de porc în suc propriu, pregătită în condiții casnice – o rețetă veche, testată de multe mame și bunici!

În prezent, este foarte dificil de găsit în comerț carne în suc propriu fără conservanți și cu un gust la fel de bun ca și cea pregătită de părinții și bunicii noștri pe timpuri. De aceea, multe gospodine aleg să o pregătească singure, urmând aceleași rețete, moștenite de la cei dragi. Astăzi vă vom prezenta o asemenea rețetă, care este foarte reușită și pe care o urmăm de foarte mult timp. Dacă veți respecta toate condițiile de pregătire și de adăugare a ingredientelor, veți obține niște conserve nemaipomenit de gustoase. Haideți să trecem la treabă!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 0,5 l:

– 450 g de carne de porc + grăsime;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de ceapă;

– 3 boabe de piper negru;

– 1 frunză de dafin.

*Carnea trebuie să neapărat să corespundă acestor standarde:

Carne – cel puțin 59%.

Grăsime – nu mai mult de 35%.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea în formă de cubulețe de dimensiuni mari, astfel încât să încapă în borcane dar să nu cântărească mai mult de 30 g. Iar grăsimea vă recomandăm să o tăiați mai mărunțel. Noi avem 700 g de grăsime și 2,200 kg de carne. Amestecați toate bucățelele împreună.

2. Tăiați ceapa în formă de cubulețe mici.

3. Acum, luați câte un borcan curat și uscat de 0,5 l și puneți la baza acestuia câte o frunză de dafin, 3 boabe de piper negru, 1 linguriță de sare și 1 lingură de ceapă. După aceasta, umpleți-l cu carne, până la nivelul „umerașului”. Mai întâi adăugați câteva bucățele de grăsime, apoi doar carne curată.

4. Închideți borcanele ermetic cu capace și puneți-le într-o cratiță încăpătoare, tapetată cu un prosop de bucătărie. Turnați apă în ea, astfel încât să acopere complet borcanele și puneți-o pe foc. Din moment ce apa va da în clocot, fierbeți conservele timp de 6 ore la foc mic. Este foarte important să acoperiți cratița cu capac, pentru ca apa să nu se evaporeze prea repede. Dacă nivelul apei începe să scadă, completați-o cu apă fierbinte.

5. După scurgerea timpului de fierbere, să nu scoateți borcanele din cratiță. Lăsați-le acolo să se răcească complet. Ale noastre au stat încă 8 ore în apă. După ce s-au răcit, le puteți scoate și depozita în cămară. Savurați deliciul obținut cu multă plăcere, alături de bucatele dvs. preferate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!