Carne de vită în suc propriu – o rețetă veche, testată de timp și pregătită de foarte multe gospodine!

Vă prezentăm o rețetă veche de carne de vită în suc propriu, pe care o urmau și multe din bunicile noastre. Aceasta s-a dovedit a fi foarte gustoasă și aromată. Am rămas plăcut surprinși de textura și gustul cărnii. Am încercat-o, așa că v-o putem recomanda și dvs. cu mare drag!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 700 ml:

– 500 g de carne de vită grasă;

– 10 boabe de piper negru;

– 1 boabă de ienibahar;

– 1 frunză mică de dafin;

– 1 linguriță de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– o jumătate de linguriță cu vârf de sare (5 g);

– 50 g de ceapă.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea de vită în formă de cubulețe mari, astfel încât să poată fi introduse în borcane, separând-o de grăsime în același timp.

2. Noi am obținut 560 g de grăsime. Acum, va trebui să o trecem prin mașina de tocat carnea, de preferință, prin grila cu găuri mici.

3. Pregătiți borcanele. Clătiți-le pe fiecare cu puțină apă clocotită.

4. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de cubulețe. Adăugați-o peste carne, împreună cu boabele de piper negru și sarea. Amestecați carnea foarte bine cu mâinile.

5. Turnați câte o linguriță de ulei vegetal la baza fiecărui borcan. După aceasta, împărțiți carnea în 5 părți egale (câte aproximativ 500 g) și distribuiți-o în borcane.

6. Împărțiți și grăsimea tocată în 5 părți egale. Adăugați fiecare parte în borcanul său, presând-o bine cu o lingură.

7. Nivelul cărnii din borcane trebuie să fie până mai jos de capac cu 2-3 cm, nu mai puțin. Acum, adăugați frunza de dafin deasupra și ienibaharul.

8. Puneți capacele de la borcane într-un bol adânc. Acoperiți-le cu apă clocotită și lăsați-le în ea timp de 1 minut. După aceasta, scoateți-le și acoperiți borcanele etanș.

9. Tapetați baza unei cratițe încăpătoare cu un prosop curat de bucătărie. Puneți borcanele la în ea. Turnați apă rece, astfel încât nivelul ei să fie până mai jos de capace.

10. Puneți cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. După aceasta, faceți focul mai mic și gătiți conservele timp de 6 ore, cu capacul acoperit. Să mai adăugați apă clocotită, pe măsură ce va scădea.

11. Peste 6 ore, stingeți focul și lăsați borcanele în cratiță până când se vor raci complet. După aceasta, scoateți-le și depozitați-le în cămară.

12. Noi am degustat un borcan alături de niște cartofi cu mărar, și carnea a fost absolut delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New