Carne înăbușită la borcan – o conservă comodă pentru orice fel de mâncare!

Tăiați în bucăți, puneți în borcane și lăsați la cuptor câteva ore. Carnea este atât de fragedă, încât se topește în gură!

INGREDIENTE:

-1 kg de carne de porc;

-sare după gust;

-1 linguriță de piper negru măcinat;

-3 frunze de dafin;

-6 boabe de ienibahar.

MOD DE PREPARARE:

1. În primul rând spălați borcanele și capacele și puneți-le în apă clocotită timp de 5 minute. Un mod perfect de sterilizare. Apoi tăiați carnea în bucăți de dimensiuni medii. Condimentați cu sare și piper.

2. Așezați carnea în borcane cât mai compact. Adăugați frunze de dafin și câteva boabe de ienibahar. Dacă borcanele sunt mici, o jumătate de frunză va fi suficientă (pentru a nu avea gust amar). Lăsați spațiu de 1,5 cm până la marginea borcanului.

3. Acoperiți borcanele cu staniol și dați-le la cuptor la 170 °C. De îndată ce începe să fiarbă (nu ratați acest moment, astfel încât sucul să nu înceapă să fiarbă și să se revărse), reduceți la 110 °C și gătiți timp de 2 ore și jumătate.

4. Lăsați borcanele să se răcească în cuptor aproximativ o jumătate de oră, după care pot fi închise în siguranță cu capace. 

Carne înăbușită  a ieșit delicioasă și se potrivește cu orice garnitură. Dacă ați ales o bucată numai cu carne, adăugați niște slănină. Partea de sus a borcanului trebuie acoperită cu un strat de slănină, pentru a păstra aerul în interior. Dacă încă nu ați gătit carne înăbușită, salvați această rețetă!

Poftă bună alături de cei dragi!

New