Carne preparată în folie tip manșon în 60 minute — incredibil de gustoasă! Rețeta este extrem de simplă!

Deși rețeta este simplă, carnea preparată după ea este foarte gustoasă, suculentă și moale. Poate fi servită atât ca aperitiv rece, cât și ca fel principal, fierbinte, de mâncare (alături de o garnitură)!

INGREDIENTE:

-1 kg de carne de porc;

-o linguriță de sare;

-o linguriță de piper negru măcinat;

-2 foi de dafin;

-4 căței de usturoi;

-o linguriță de hamei suneli;

-o lingură de boia de ardei dulce (pentru culoare).

Dacă veți folosi carne de vită, gătiți-o pe parcursul a 1.5 ore.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați bucata de carne.

2.Amestecați sarea, piperul negru măcinat, hameiul suneli, boia de ardei dulce, usturoiul trecut prin presa de usturoi și foile de dafin, rupte în bucățele.

3.Răspândiți amestecul de condimente pe toate părțile bucății de carne.

4.Puneți carnea în manșonul de copt. Legați foarte strâns manșonul în jurul ei, astfel încât practic să nu rămână aer în interiorul lui. În acest fel carnea nu va elibera multă zeamă și va fi foarte suculentă după preparare.

5.Turnați apă într-o cratiță, umplându-o până la jumătate. Aduceți-o până la punctul de fierbere. 

6.Puneți carnea în apa clocotindă și fierbeți-o timp de 60 minute din momentul clocotirii.

7.Scoateți carnea din apă. Dacă vreți să o serviți fierbinte, lăsați-o puțin să se răcească, după care scoateți-o din folie, porționați-o și serviți-o.

8.Dacă vreți să o folosiți în calitate de aperitiv pe platourile de carne, lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. Apoi scoateți-o din folie și gustați-o. În cazul, în care vreți să o condimentați suplimentar, răspândiți încă 2-3 căței pisați de usturoi pe suprafața ei. După aceasta înveliți-o în folie de aluminiu și dați-o la frigider peste noapte.

9.Serviți carnea gătită în manșon cu multă plăcere! Iar zeama eliberată de ea în timpul coacerii poate fi folosită în calitate de sos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!