Cartofi copți cu carne tocată, roșii și cașcaval!

Deși ingredientele acestui fel de mâncare sunt foarte simple, rezultatul este surprinzător: cartofii copți cu carne tocată, roșii și cașcaval sunt suculenți, sățioși, aromați și fini!

INGREDIENTE:

-600 g de cartofi;

-550 g de carne tocată;

-3 roșii;

-120 g de cașcaval;

-o ceapă;

-2-3 căței de usturoi;

-½ linguriță de sare;

-½ linguriță de ierburi italiene;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Mărunțiți ceapa și usturoiul cu ajutorul blenderului. Adăugați-le în bolul cu carnea tocată. Asezonați compoziția cu sare și condimente (ierburi italiene, boia de ardei dulce și piper negru măcinat). Amestecați foarte bine.

2.Modelați biluțe din compoziția de carne.

3.Curățați, spălați și uscați cartofii. Tăiați-i în rondele cu grosimea de circa 1 cm, folosind fie un cuțit obișnuit, fie unul zimțat. Ca să nu-și modifice culoarea, puneți-i într-un bol cu apă.

4.Puneți o biluță de carne tocată pe o feliuță de cartof și aplatizați-o ușor cu degetele. Apoi acoperiți-o cu încă o felie de cartof, presând ușor cu mâna, ca să le lipiți.

5.Așezați rondelele de cartofi și carne tocată într-o tavă unsă cu puțin ulei, sub formă de cercuri concentrice, începând de la margine.

6.Pasați roșiile cu blenderul sau dați-le prin răzătoare (puteți să le decojiți în prealabil). Răspândiți-le pe suprafața ingredientelor din tavă.

7.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți cartofii și carnea pe parcursul a circa 40 minute. Orientați-vă după gradul de preparare al cartofilor, verificându-i prin înțeparea cu scobitoarea sau cuțitul.

8.Cu 5 minute înainte de terminarea timpului de coacere presărați mâncărica cu cașcavalul ras. Acesta trebuie să se topească.

9.Serviți cartofii copți cu carne tocată, roșii și cașcaval!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!