Cartofi cu carne, copți în borcan!

Cartofii copți în borcan sunt suculenți și apetisanți. Niciun vas și nicio folie de copt nu se compară cu borcanul. Încercați-i neapărat! Puteți să serviți acest deliciu cu salată de legume proaspete.

INGREDIENTE:

-cartofi noi (câți vor încăpea în borcan);

-200-300 g de bacon/șuncă/salam afumat;

-o ceapă;

-ulei și unt — după gust;

-sare și condimente — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați, spălați și tăiați cartofii în bucăți. Puneți-i într-un bol potrivit. Adăugați sare, piper negru măcinat (și/sau alte condimente) și puțin ulei. Amestecați foarte bine.

2.Tăiați baconul/șunca/salamul afumat în fâșii subțiri, iar ceapa — în semiluni. Adăugați-le în bolul cu cartofii și amestecați.

3.Spălați și uscați foarte bine borcanul. Ungeți-i toată suprafața interioară cu unt. Apoi transferați compoziția de cartofi în el. Dacă doriți, puteți să mai adăugați câteva bucățele de unt.

4.Acoperiți borcanul cu o bucată dublă de folie de aluminiu, imitând un capac.

5.Introduceți borcanul în cuptorul rece (dacă îl veți pune în cuptorul fierbinte, el va crăpa). Apoi setați-i temperatura la 180°C și coaceți cartofii pe parcursul a aproximativ 40 minute.

6.Apoi opriți focul din cuptor și, fără să-i deschideți ușa, așteptați până când el se va răcori. Doar după aceasta scoateți borcanul din interiorul lui.

7.Serviți cartofii copți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!