Cartofi prăjiți la tigaie după o rețetă elvețiană – ies crocanți și delicioși!

Dacă ați obosit de rețeta clasică de cartofi prăjiți, atunci vă propunem o alternativă foarte reușită acestei mâncări. Pregătiți-i dup această rețetă și vă veți asigura că își merită locul în copiuța dvs. cu rețete din cartofi.

INGREDIENTE:

– 500-550 g de cartofi;

– 4-5 g de sare;

– 60 g de unt topit (sau ulei vegetal de floarea-soarelui);

– cimbru uscat (după gust);

Pentru garnitură:

– ciuperci (sau cașcaval, smântână fermentată, pește slab sărat, șuncă etc.);

– 1 ceapă;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați cartofii de coajă. Pregătiți un vas cu apă foarte rece, ca să fie la îndemână. Acum, dați câte un cartof prin răzătoarea cu găuri mari și puneți-l imediat în apă, ca să nu își modifice culoarea. Procedați la fel cu toți cartofii, lăsându-i să stea în apă timp de 3 minute.

Sfat: Dacă doriți, puteți fierbe cartofii puțin, ca în final turta să nu iasă crudă în interior.

2. Scurgeți cartofii de apă și puneți-i pe un prosop curat de bucătărie. Puteți să-l rulați în formă de rulou, ca să se absoarbă apa mai bine.

3. Întoarceți cartofii în vasul unde au fost spălați. Adăugați sarea peste ei, cimbrul uscat, sau orice alt condiment preferat și 30 g de unt topit. De asemenea, puteți adăuga o jumătate de ceapă tăiată foarte mărunt. Amestecați foarte bine cu mâna.

4. Încingeți o tigaie cu 30 g de unt sau ulei vegetal (sau le puteți combina). Transferați cartofii în tigaie și răspândiți-i uniform pe toată suprafața ei. Apropo, tigaia noastră are diametrul de 24 cm. Prăjiți turta de cartofi la foc mediu, până când veți observa că marginile și-au modificat culoarea.

5. Între timp, pregătiți garnitura: curățați o ceapă de coajă și tăiați-o în formă de cubulețe.

6. Spălați, uscați, apoi tăiați și ciupercile în formă de felii.

7. În timp ce cartofii se prăjesc într-o tigaie, luați una separată și prăjiți ceapa, apoi adăugați ciupercile. Gătiți-le până când vor fi gata.

8. Peste 5 minute, putem observa că marginile turtei de cartofi s-au rumenit. A sosit timpul să o întoarceți pe partea cealaltă. Pentru aceasta, reduceți focul la cel mai mic, și folosiți o farfurie pentru a întoarce turta în siguranță. Prăjiți-o până când va fi gata, ceea ce puteți verifica prin testul cu scobitoarea.

Sfat: Dacă veți lăsa focul la mediu, turta se va praji bine, dar poate ieși crudă în mijloc. Această problemă poate fi remediată în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, lăsând-o să se mai coacă timp de 10 minute.

9. Dacă vedeți că pe marginile turtei din tigaie nu se vede grăsimea, atunci adăugați câteva bucățele de unt prin părți, ca să nu se ardă.

10. Când din ciuperci se va evapora aproape tot lichidul, asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust, mai lăsați-le pe foc timp de 3 minute, apoi stingeți-l.

11. Scoateți turta de cartofi pe o farfurie și adăugați prăjeala de ciuperci și ceapă pe ea. Tăiați-o în bucăți porționate și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New