Castraveți crocanți, conservați în marinadă picantă. O rețetă super simplă!

În familia noastră conservarea castraveților pentru iarnă este obligatorie. Noi preferăm rețetele verificate și sigure. Una dintre ele este cea a castraveților marinați cu ketchup picant. Dacă ați putea auzi, cât sunt de crocanți! Ei sunt întotdeauna bineveniți pe masa noastră. Îi servim cu cartofii copți, frigărui și alte preparate delicioase.

INGREDIENTE:

-3.5 kg de castraveți;

-8 linguri de ketchup picant;

-1.5 litri de apă;

-100 g de zahăr;

-2 linguri de sare neiodată;

-100 ml de oțet de masă 9%;

-40 boabe de piper negru;

-32 căței de usturoi;

-16 foi de dafin;

-8 umbele de mărar;

-frunze de hrean — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.În primul rând, pregătiți castraveții: spălați-i și îndepărtați-le capetele. Apoi acoperiți-i cu apă rece și lăsați-i să se hidrateze pe parcursul câtorva ore.

2.Între timp spălați borcanele și capacele cu bicarbonat de sodiu, după care sterilizați-le prin metoda, pe care o preferați. Noi am folosit borcane cu volumul de 1 litru.

3.Puneți câte 5 boabe de piper negru, 4 căței de usturoi, 2 foi de dafin și o umbelă de mărar în fiecare borcan. Dacă doriți, puteți să adăugați o bucată de frunză de hrean.

4.Adăugați castraveții în borcane, așezându-i cât mai compact.

5.Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță. Adăugați ketchup-ul picant, sarea neiodată și zahărul. Amestecați. Fierbeți soluția obținută timp de 10 minute din momentul clocotirii. Apoi adăugați oțetul în ea și fierbeți-o pe parcursul a încă 1 minut.

6.Turnați marinada în borcane, umplându-le complet. Acoperiți-le cu capace sterilizate. 

7.Puneți borcanele într-o cratiță încăpătoare, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Turnați apă caldă în cratiță, astfel încât ea să fie suficientă pentru acoperirea a ¾ din înălțimea borcanelor. Sterilizați viitoarele conserve pe parcursul a 10 minute din momentul clocotirii apei.

8.Scoateți borcanele din apă și închideți-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și acoperiți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

9.Puneți conservele la locul de păstrare.

10.Înainte de a le deschide dați-le la frigider, ca să fie reci.

Apropo, să încercați neapărat să pregătiți salata de boeuf cu castraveții marinați cu ketchup picant: așa este încă mai gustoasă. De asemenea, puteți să preparați un sos interesant pentru frigărui cu ei: pur și simplu combinați maioneza cu usturoi tocat mărunt și castraveți marinați dați prin răzătoarea mică.

Ce părere aveți despre această rețetă? Scrieți-ne în comentarii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New