Castraveți cultivați în saci de plastic – am obținut o recoltă foarte bogată!

Astăzi vă vom împărtăși o super modalitate de cultivare a castraveților în saci de plastic. Cultivând castraveții în acest fel, nu veți avea nevoie de o grădină specială de legume sau de o seră, deoarece îi puteți amplasa chiar și la balcon sau verandă. Un alt plus este faptul că această metodă presupune o îngrijire minimă a castraveților, fără să fiți nevoiți să-i udați în fiecare zi, fapt care se datorează stratului gros de substrat și a conținutului acestuia.

Să trecem la treabă:

1. În primul rând, trebuie să confecționați sacii de plastic. Noi îi vom face dintr-o bucată obișnuită de peliculă neagră. Aceasta are o lățime de 1,5 m. Iar lungimea sacilor noștri trebuie să fie de 40 cm. Astfel, vom folosi o bandă de măsură pentru a tăia din bucata respectivă 3 saci. Cel mai bine este să folosiți o foarfecă.

Notă: Dintr-o bucată de peliculă cu o asemenea lățime, veți obține 3 saci. Astfel, vă va fi mai ușor să calculați ce metraj să cumpărați. Și să știți că nu am indicat întâmplător aceste dimensiuni. În primul rând, este foarte ușor de împărțit lățimea peliculei – 1,5 m se împarte la 3 și obținem 50 cm pentru fiecare sac. Iar înălțimea de 40 de cm am calculat-o după volumul unei găleți de 20 l. Respectiv, obținem volumul sacului de 20 l, ceea ce va fi suficient pentru a crește castraveții.

2. Apoi, cu ajutorul unei benzi de măsurat, măsurați 50 cm înălțime. Întindeți sacul pe o suprafață plată de lemn, așezați o pagină de ziar obișnuit dea lungul liniei marcate, și, cu ajutorul unui fier de lipit, cu un vârf mai gros, treceți peste ziar. Procesul dat presupune ca pelicula dedesubt să se lipească, însă să nu se topească. Veți obține o „cusătură” trainică. În final, folosind o riglă sau un alt instrument drept, tăiați cusătura pe lungime, direct în jumătate. Reies doi saci fără bază. Procedați la fel cu toți sacii de care aveți nevoie.

3. Acum, a sosit timpul să umplem sacii cu pământ. Faceți acest lucru direct în locul unde doriți să plantați castraveții. Pentru aceasta, umpleți o găleată cu pământ, îmbrăcați sacul pe ea, apoi întoarceți-o brusc, astfel încât marginea sacului să se îndoaie sub sol. Astfel, veți obține un sac fără bază, care nu va acumula apa în el, ci îi va permite să se scurgă în pământ.

4. Acum, adăugați o lopată de nisip și continuați să umpleți sacii cu sol. În final, amestecați solul cu nisipul.

5. A rămas să plantați răsadurile de castravețisau semințele. Deasupra, adăugați un strat de paie sau iarbă uscată, care va menține solul umed. După aceasta, la fiecare sac, turnați câte 5 l de apă. Nu vă faceți griji că este prea multă. Aceasta se va scurge în pământ.

8. Iată rezultatul obținut! O recoltă bogată de castraveți crocanți și gustoși. Încercați metoda și dvs., nu veți regreta.

Spor la grădinărit!