Castraveți în sos de roșii pentru iarnă. Încercați să-i pregătiți și dvs. o să vă placă!

Am această rețetă notată sub denumirea de „delicioasă”. Și așa și este. Când deschizi borcanul, nu știi de unde să începi. Castraveții sunt suculenți, crocanți, deloc acri și moderat sărați. Vă împărtășesc rețeta și dvs. Pregătiți-i pentru iarnă, o să vă placă!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 700 ml:

Pe un borcan de 1 l:

– aproximativ 500 g de castraveți;

– 1-2 căței de usturoi;

– 1 frunză de dafin;

– 2-3 boabe de ienibahar;

– aproximativ 500 ml de marinadă;

– 35 ml de oțet de 9% (pentru fiecare borcan);

Pentru marinadă, la 1 l de suc de roșii:

– suficiente roșii;

– 1 lingură de sare;

– 2 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Înainte de conservare, puneți castraveții la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore.

2. Tăiați codițele castraveților și puneți-i în borcanele curate, nu neapărat sterilizate. Noi avem borcane de 1 l, însă puteți alege oricare alt volum.

3. Peste primul strat de castraveți adăugați câțiva căței de usturoi, tăiați în jumătate pe lungime, câte o frunză de dafin și câteva boabe de ienibahar. Dacă aveți, puteți adăuga și câte o frunză de hrean.

4. Continuați să umpleți borcanele cu castraveți. Ca să nu rămână goluri, puteți adăuga și rondele.

5. Umpleți borcanele cu apă clocotită. Aveți grijă să turnați câte puțin, ca să nu se spargă borcanele. Lăsați castraveții în această apă timp de 5 minute, ca să reușească să se încălzească bine. Între timp, puneți și capacele la sterilizat într-un bol cu apă clocotită.

6. Vărsați apa din borcane într-o cratiță. Vedeți ce volum ați obținut, ca să știți câtă marinadă să pregătiți. Aduceți-o în punctul de fierbere și turnați-o din nou în borcane. Acoperiți-le cu capace și lăsați-le pentru încă 15 minute.

7. Între timp, pregătiți marinada: spălați bine roșiile, tăiați-le în jumătate și îndepărtați-le cotoarele. Treceți-le prin mașina de tocat carnea.

8. Adăugați sarea și zahărul în pasta obținută, luând în calcul proporția indicată în descrierea rețetei și amestecați. Puneți cratița pe foc și aduceți conținutul în punctul de fierbere. După aceasta, mai fierbeți-l timp de 3-5 minute.

9. Vărsați din nou apa din borcane.

10. Adăugați oțetul în fiecare borcan, apoi umpleți-le cu marinada obținută. Închideți-le etanș cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. Lăsați-le așa timp de 2-3 ore. Nu le înveliți, pentru ca castraveții să nu iasă moi.

11. După scurgerea timpului indicat, întoarceți borcanele în poziția normală și lăsați-le la temperatura camerei, până când se vor răci complet. După aceasta, le puteți depozita în cămară. Savurați iarna castraveții obținuți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New