Castraveți murați crocanți pentru iarnă (fără oțet și sterilizare)!

V-am pregătit încă o rețetă gustoasă și simplu de realizat de castraveți murați pentru iarnă. Castraveții sunt excepționali la gust și merită pregătiți! Rețeta este fără oțet și sterilizare, cu toate acestea castraveții sunt parfumați, gustoși și foarte crocanți.

INGREDIENTE (PENTRU 1 BORCAN DE 3L):

-castraveți;

-2 flori de mărar;

-2-3 frunze de hrean;

-1-2 frunze de stejar (obligatoriu);

-2 frunze de vișin;

-2 frunze de coacăz;

-2-3 foi de dafin;

-5-6 boabe de piper negru;

-2-3 cuișoare;

-2 căței de usturoi tăiați jumătăți;

-1 ardei iute mic tăiat rondele groase;

-2 linguri de praf de muștar.

Pentru saramură:

-1l de apă;

-1 linguri cu vârf de sare gemă.

MOD DE PREPARARE:

1.La baza borcanului, așezați flori de mărar, frunze de hrean, de stejar, de vișin, de coacăz, foi de dafin, piper negru, cuișoare, usturoi și ardei iute.

2.Așezați castraveții cum doriți. De regulă, primul rând se așează vertical, iar ceilalți castraveți cât mai îndesat posibil.

3.Pregătiți saramura. Pentru un borcan de 3l, trebuie mai mult de 1,5l de saramură. Noi am pregătit 2l de saramură: în 2l de apă, am adăugat 4 linguri cu vârf de sare.

4.Dați saramura în clocot și o turnați imediat în borcan.

Sfat. Pentru ca borcanul să nu crape, puneți sub el un cuțit metalic sau puneți o lingură în borcan, astfel încât să atingă ambii pereți ai borcnaului.

5.Puneți un capac de plastic și lăsați castraveții pentru 2 zile la temperatura camerei. Pe parcursul procesului de fermentare, aproximativ în a doua zi, se va forma spuma, pe care o puteți îndepărta.

6.Apoi adăugați praful de muștar și agitați puțin borcanul, după care îl lăsați pentru încă 5-6 ore.

7.Scurgeți saramura într-o cratiță, o fierbeți timp de 5-6 minute, apoi o turnați din nou în borcan și îl înfiletați.

După ce borcanul cu castraveți se răcește, îl dați la păstrare într-un loc răcoros, deși conserva stă foarte bine și la temperatura camerei.

Încercați neapărat această rețetă și oricine va gusta castraveții gustoși va dori să afle cum i-ați pregătit. Suntem siguri că veți rămâne mulțumiți de rezultat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!