Castraveți murați în sticle de plastic! O metodă foarte comodă!

Nu aveți butoaie acasă, dar doriți să puneți o cantitate mai mare de castraveți la murat? Atunci folosiți sticle mari de plastic! Veți obține același efect și niște castraveți crocanți, aromați și gustoși!

INGREDIENTE:

– castraveți;

– usturoi;

– ardei iute (după gust);

– verdeață (după gust);

Pentru saramură:

– 2 linguri de sare grunjoasă la 1 l de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați castraveții și lăsați-i la înmuiat în apă rece pentru 3-4 ore. Astfel, vor ieși mult mai crocanți.

2. La baza sticlei curate de plastic (a noastră are 5 l), adăugați verdeață și mirodenii după gust. Noi vom pune câteva tulpini și crenguțe de mărar, de hrean, de coacăz, de vișin și aproximativ o căpățână de usturoi decojit.

3. Apoi tăiați capetele castraveților și umpleți sticla cu ei.

4. Peste castraveți, adăugați ardei iute după gust și încă un strat de verdeață, care va compacta bine castraveții și nu le va permite să se ridice la suprafață. Astfel, ei vor rămâne întotdeauna în saramură și vor ieși crocanți.

5. Pregătiți o saramură din apă rece și umpleți sticla cu ea. Acoperiți-o cu capacul său, fără să-l închideți ermetic și lăsați sticla la temperatura camerei pentru 3 zile.

6. Peste 3 zile dvs. alegeți ce să faceți cu castraveții mai departe. Dacă doriți să-i mâncați acum, atunci mai lăsați-i la temperatura camerei. În a 5-a zi vor putea fi deja consumați. Iar dacă doriți să-i păstrați pentru iarnă, atunci puneți-i în cămară la rece după primele 2 zile. Astfel, la rece, procesul de fermentare se va opri și ei se vor mura încet.

Dacă doriți să-i consumați acum, puneți sub ei o farfurie, deoarece poate să curgă saramură din sticlă. Iar cel mai important este să nu-i lăsați la soare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!