Castraveti pentru iarnă în borcane de 1 litru fără sterilizare! Crocanți, marinați și foarte gustoși!

Vă oferim o rețetă extraordinară de marinare a castraveților, crocanți, delicioși, ușor acrișori și cu gust picant. Acești castraveți apetisanți vor satisface pofta tuturor amatorilor, fiindcă sunt excepționali!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 1 litru:

-castraveți;

-1 frunză de hrean;

-1-2 pălării de mărar;

-3 frunze de vișin;

-3-4 frunze de coacăze;

-2 căței de usturoi;

-2 frunze de dafin;

-5-6 boabe de piper negru;

-boabe de ienibahar la dorință;

-ardei iute la dorință.

Pentru 1 litru de marinadă:

-30 g de sare;

-30 g de zahăr;

-30 ml de oțet de 9%.

Din 5 kg de castraveți au ieșit 9 borcane a câte 1 litru. Această cifră poate varia în dependență de mărimea castraveților.

MOD DE PREPARARE:

1.Sterilizați borcanele în prealabil așa cum obișnuiți să faceți întotdeauna. La fundul fiecărui borcan așezați frunza de hrean, apoi pălăriile de mărar, frunzele de vișine, frunzele de coacăză și usturoiul tăiat în jumătate.

2. Aranjați primul strat de castraveți pe verticală, iar următorul strat pe orizontală.

3. Puneți o cratiță pe foc și lăsați apa să dea în clocot. Când apa a dat în clocot, turnați peste castraveți și acoperiți cu capace. Acoperiți cu plapumă și lăsați 20 de minute.

4. Peste 20 de minute scurgeți apa în cratiță și puneți-o pe aragaz. Adăugați sarea și zahărul. Amestecați și lăsați 5 minute să fiarbă. Apoi adăugați oțetul și fierbeți încă 1 minut.

5. În timp se marinada este pe aragaz, turnați apă clocotită a doua oară peste castraveți și lăsați 10 minute sub plapumă. Scurgeți apa în chiuvetă și turnați marinada fierbinte de pe aragaz.

6. Închideți ermetic cu capace sterilizate și răsturnați borcanele. Acoperiți cu o plapumă și lăsați să se răcească complet.

Castraveții crocanți pot fi serviți cu orice garnitură preferată, în diferite salate unde este nevoie de puțin gust acrișor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New