Castraveții adoră acest îngrășământ alb! Rodesc timpuriu și abundent!

Îngrășământul, despre care vom discuta în continuare, stimulează creșterea castraveților, care se dezvoltă de 10 ori mai repede. Astfel vă veți putea bucura de o recoltă timpurie de castraveți culeși de pe tufe sănătoase și rezistente. Castraveții se vor lega în număr mai mare și mult mai repede. Și nu contează soiul lor. Acest îngrășământ este folositor pentru toate — cel mai important este să respectați cu strictețe rețeta preparării lui. De ce? Soluția prea concentrată poate determina scăderea pH-ului solului, iar castraveții se dezvoltă rău pe solurile acide.

Îngrășământul respectiv se aplică la începutul perioadei de înflorire și legare a fructelor, când tufele au nevoie de mulți nutrienți. Altfel ele nu au suficientă forță pentru menținerea sănătății părților vegetative și dezvoltarea fructelor. Este vorba de laptele degresat, bogat în multe substanțe folositoare minerale (calciu, potasiu, magneziu) etc. Pe lângă faptul că hrănește plantele, laptele îmbunătățește solul. Bacteriile lactice din compoziția lui populează solul și împiedică dezvoltarea ciupercilor și mucegaiului. De asemenea, ele contribuie la sintetizarea vitaminelor, fitohormonilor și altor compuși activi din punct de vedere biologic, necesari pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Anume bacteriile dezintegrează substanțele nutritive din sol, pentru ca acestea să devină asimilabile pentru plante.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 litru de lapte 2.5% (sau cu conținut încă mai mic de grăsime);

-10 litri de apă stătută, caldă.

MOD DE LUCRU:

1.Amestecați apa caldă cu laptele. Castraveții nu iubesc lichidele reci.

2.Udați în prealabil solul de pe parcela cu castraveți. Apoi turnați câte 1 litru de soluție de lapte sub fiecare tufă. Fertilizarea trebuie realizată dis-de-dimineață sau pe înserate.

3.Este suficientă o singură fertilizare cu lapte per sezon.

Vă recomandăm să folosiți acest tip de îngrășământ doar pentru fertilizarea castraveților, deoarece ei au rădăcini superficiale și pot să asimileze nutrienții din sol doar cu ajutorul bacteriilor, care îi descompun. Celelalte culturi au sisteme radiculare profunde. 

Spor la grădinărit!