Castraveții cresc ca pe drojdie și nu se mai îmbolnăvesc! Un fertilizator foarte eficient!

Astăzi vom hrăni castraveții și le vom efectua o cură de tratament împotriva bolilor. De asemenea, vă vom spune cum să scăpați de îngălbenirea frunzelor la castraveți, dacă o aveți și cum să creșteți numărul de ovare și de viitoare fructe.

În ultimul timp, mulți oameni se plâng de îngălbenirea frunzelor de castraveți. Această problemă poate fi cauzată de mai multe motive, dar în cele mai multe cazuri este vorba fie de o lipsă de umiditate, fie de o lipsă de nutrienți.

Acest lucru poate fi „citit” pe frunzele castraveților:

– frunzele verzi și palide reprezintă o lipsă de azot;

– frunzele galbene, cu marginile arse – o lipsă de potasiu și fosfor.

De asemenea, o cauză poate fi peronosporoza, care este un fals al făinării la castraveți. Ea poate apărea atât sub sol, cât și la suprafața lui, așa că verificați mai des patul de castraveți. Când observați primele simptome, trebuie să întreprindeți imediat măsurile necesare. În cele mai multe cazuri, peronosporoza poate apărea la sfârșitul sezonului de vară, când temperatura începe să se schimbe și când se încep ploile și umiditatea excesivă.

Dar acum haideți să pregătim fertilizatorul. Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

– 1 l de zer;

– 9 l de apă.

Ca să hrănim castraveții și să scăpăm de boli ne va ajuta zerul. Acesta conține 5 microelemente importante pentru plante: azot, magneziu, potasiu, calciu și fosfor. De asemenea, conține aminoacizi și bacterii lactice.

Datorită acestei compoziții, planta se dezvoltă mai bine în masa verde, în sistemul radicular și își formează mai multe ovare. Pe lângă toate acestea, zerul reprezintă și o protecție bună împotriva dăunătorilor și a bolilor. În general, are multe plusuri. Cine îl mai folosește pentru plante știe că este un remediu foarte bun.

Deci, în 9 l de apă, pe care i-am turnat direct în stropitoare, adăugăm 1 l de zer și amestecăm.

După aceasta, udați plantele la rădăcini cu fertilizatorul obținut. Solul trebuie să fie umed.

Spor la grădinărit!