Castraveții vor crește văzând cu ochii! Pur și simplu udați-i cu acest stimulator!

Astăzi vom împărtăși rețeta unui stimulator miraculos de creștere, pe care va trebui neapărat să-l pregătiți dacă vedeți că castraveții dvs. stau pe loc, nu cresc și nu se dezvoltă. După această fertilizare, veți vedea imediat cum vor începe să crească rapid în masa verde, vor deveni mai viguroși, plini de viață și va fi evident că sunt în creștere activă, iar în final, vă vor încânta cu o recoltă bogată.

Desigur, există mai multe motive pentru care castraveții pot sta pe loc după plantarea în teren deschis. Principalul dintre ele poate fi scăderea temperaturii de primăvară, în special, atunci când temperatura nocturnă scade sub + 10 grade. În acest caz, castraveții încetează creștere, se pot micșora în volum, iar uneori, chiar mor. De asemenea, ei pot crește prost dacă nu se efectuează udarea în timp util. Însă dacă factorii enumerați mai sus nu le caracterizează pe răsadurile dvs., atunci rămâne unica cauză – lipsa banală de nutrienți.

În continuare, vă vom explica cum să pregătiți un îngrășământ eficient în acest scop și vă vom povesti cum să-l administrați corect. Pentru a prepara acest îngrășământ, deși, este mai degrabă un stimulator de creștere, veți avea nevoie de un borcan de 1 litru cu apă caldă, 1 lingură de zahăr și drojdie. Noi vom folosi drojdie uscată – un pliculeț de 11 g (1 lingură).

Combinați ingredientele enumerate mai sus, amestecându-le foarte bine. Iar dacă nu aveți drojdie uscată acasă, puteți folosi și proaspătă. Veți avea nevoie de 50 g. Doar că în acest caz, să adăugați 2 linguri de zahăr.

Acum lăsați acest borcan la infuzat într-un loc cald timp de 2 ore, fără expunere directă la razele solare sau, dacă îl puneți la soare, acoperiți-l cu o găleată de fier sau de plastic pentru a proteja drojdia de razele UV. Peste 2 ore, amestecați din nou foarte bine.

Acum, turnați concentratul obținut într-un vas încăpător cu 5 litri de apă caldă, nu rece, pentru că drojdia deja este activată și nu poate funcționa decât într-un mediu cald. Amestecați bine. În cazul în care veți folosi drojdie proaspătă, cantitatea de apă nu se va modifica.

Dar înainte de a administra plantelor soluția obținută, este necesar să le udați foarte bine, deoarece drojdia nu va funcționa corect în solul uscat. Pentru aceasta folosiți apă caldă, pentru că castraveții o iubesc mai mult. Abia apoi puteți să-i udați cu fertilizatorul de drojdie. Aceasta este una dintre regulile obligatorii.

Încă un aspect foarte important este cantitatea administrată. Pentru fiecare curpen de castravete, vă recomandăm să aplicați câte 1 l de fertilizator, nu mai mult. Și asta nu e tot! Luați 1 borcan de 1 l de fertilizator și mai diluați-l în 10 litri de apă caldă. Astfel, veți obține o cantitate numai bună pentru a uda 10 castraveți. Noi îl vom dilua cu apă de ploaie.

Acest fertilizator este util pentru castraveți în stadiul inițial de creștere din motiv că drojdia este o ciupercă care este destul de vorace, iar pe parcursul activității sale de viață eliberează mult dioxid de carbon. De asemenea, ea reciclează „hrana” aplicată sub curpeni într-o formă ușor accesibilă și digerabilă pentru plante. Fertilizatorul dat a fost deja testat în practică și s-a dovedit că efectul nu se lasă mult de așteptat.

Notă: Acest îngrășământ și în aceleași proporții, este potrivit nu numai pentru fertilizarea castraveților, ci și pentru udarea ardeilor, vinetelor și a roșiilor în stadiul inițial de creștere.

Spor la grădinărit!