Cât sunt de gustoase! Gătesc aceste plăcințele în 10 minute și toți sunt mulțumiți! Demult am uitat de pateurile cu carne!

Rețetă de plăcinte aromate și foarte gustoase cu umplutură de carne și ceapă, care nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Acestea se pregătesc rapid, din ingrediente accesibile pentru fiecare. Merită să le pregătiți și încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 ml de apă;

– 250 ml de lapte;

– 1 linguriță de sare;

– 800 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru umplutură:

– 3 cepe;

– 400 g de carne;

– sare și condimente după gust;

Ingrediente suplimentare:

– 150 g de unt topit;

– 1 gălbenuș de ou + 1 lingură de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați laptele, apa și sarea într-un bol adânc. Amestecați bine cu telul, apoi adăugați o parte din făina cernută și praful de copt. Amestecați aluatul cu spatula, până la omogenizare.

2. După aceasta, adăugați restul făinii și frământați un aluat moale, omogen și nelipicios de mâini.

3. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și tăiați-l în patru bucăți egale. Modelați-le în formă de bile și puneți-le într-o pungă de plastic. Lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute.

4. Pregătiți umplutura: combinați ceapa tăiată în formă de sferturi de rondele cu carnea tăiată mărunt, sarea și condimentele după gust. Împărțiți umplutura vizual în patru părți egale.

5. Modelați plăcintele: lucrând pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindeți câte o bilă de aluat într-o foaie foarte subțire și ungeți-o generos cu unt topit.

6. Presărați aluatul cu o parte de umplutură, rulați-l în formă de rulou, apoi în formă de spirală.

7. Modelați astfel toate plăcintele și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizați-le puțin cu degetele și ungeți-le cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte.

8. Coaceți plăcintele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 35-40 de minute.

9. Scoateți-le din cuptor, lăsați-le puțin să se răcească, apoi savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!