Câte un praf în paharele cu răsaduri și ele vor fi viguroase și groase!

Ce trebuie să adăugați în ghivecele cu răsaduri pentru ca ele să fie viguroase și groase? Acest îngrășământ poate fi adăugat în timpul transplantării, chiar în paharul cu sol. Dar, dacă plantele au fost deja repartizate în vase, atunci îngrășământul organic poate fi amestecat cu stratul superior al solului din pahar și, în timpul irigărilor, îngrășământul va fi absorbit de răsaduri.

Vorbim despre făina de oase. Se vinde la preț accesibil în magazinele specializate de grădinărit, pentru animale și la piață, deoarece făina de oase este benefică nu doar pentru plante, dar și pentru animale.

Conținutul ei este bogat în micro și macroelemente: potasiu, calciu, mangan, fier, zinc și, cel mai important, mult fosfor, care este ușor de asimilat de către răsaduri.

Unul dintre avantajele adăugării făinii anume în paharele cu răsaduri este că nu face rău plantei, dar și sistemului radicular. Îngrășământul este absolut organic și de acțiune îndelungată. Deci efectul nu va fi momentan, în schimb va fi de lungă durată. Făina de oase se descompune în sol timp de 5-8 luni. Respectiv, chiar după ce transferați răsadurile în câmp deschis sau seră, făina va continua să asigure răsadurile cu fosfor, ceea ce va duce la dezvoltarea sistemului radicular. Iar acest lucru va influența la rândul său înrădăcinarea și adaptarea rapidă a răsadurilor.

1. Dacă planificați să transplantați răsadurile (ardei, vinete, tomate, orice flori), adăugați 1 lingură rasă de făină de oase în paharul pregătit și amestecați bine cu pământ.

Apoi plantați răsadurile și mai adăugați pământ, deoarece substanța organică, care rămâne la suprafață, se poate acoperi cu mucegai după irigări, iar un strat subțire de 0,5 cm de sol, va împiedica acest lucru.

2. Dacă ați transplantat deja răsadurile, dar ele nu cresc sau cresc doar în înălțime, atunci presărați 1 linguriță de făină pe suprafața solului, amestecați cu stratul superior și, la fel, presărați un strat subțire de pământ.

3. Dar, mai există o variantă de fertilizare cu acest îngrășământ. Dizolvați 50 gr de făină de oase în 1l de apă, infuzați amestecul timp de 1 săptămână și puteți uda răsadurile. În acest caz, veți observa acțiunea făinii mai rapid decât atunci când o adăugați în stare uscată.

Fertilizarea se efectuează o singură dată, indiferent cu făină sau cu soluție, și este de preferat să o faceți în momentul sau imediat după transplantare.

Spor la grădinărit!